АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Починалото бебе в Пловдив е било с вродени малформации – ВИДЕО

10% от регистрираните активни случаи на COVID на територията на Пловдивска област са на деца

От ръководството на РЗИ-Пловдив и УМБАЛ “Свети Георги” дадоха информация по случая с починало дете на 1 година и 9 месеца, който стана ясен днес.

„Детето е било с множество вродени хромозомни аномалии. Прието е на 1 октомври със сатурация 37 и веднага е поставено на дишане,” това разказа изпълнителният директор на болницата проф. Карен Джамбазов, след заседанието на Областния координационен щаб.

То е било Ардино. Починало е пет дни по-късно.

Пациентът е бил с положителен тест за коронавирус, обясни д-р Сийка Димчева, директор на РЗИ-Пловдив. С правата, които тя притежава в Единната информационна система е могла да види само датата на интубиране. От РЗИ са изискали документите по случая.

Тя допълни, че 10% от регистрираните активни случаи на COVID на територията на Пловдивска област са на деца до 19-годишна възраст. Само за последните 10 дни заразените деца в тази възрастова група са 2454.

От Координационния кризисен щаб още веднъж приканват хората да се имунизират. Ваксини  има достатъчно. Ваксинационните центрове работят, а кабинета в РЗИ е отворен и през почивните дни.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина