Пловдивските ученици в ТОП 10 на матурите

Актуално Градът Новини
НВО 7 клас 2022

Шести по математика и девети по БЕЛ на национално ниво

Общо 26 пълни отлични оценки

Средният успех от изпитите за седмокласници по български език и литература на национално ниво е 53,63 точки (от максимум 100). Резултатът е с 0,20 точки по-нисък от постигнатия през миналата година. На този фон е любопитно да проследим къде се намират учениците, завършващи основно образование в Пловдив и областта.

Според статистика за успеваемост на Националното външно оценяване след VII-ми клас, учениците от региона се нареждат отново в ТОП 10.

Този път децата на Пловдив заемат деветото място в класацията по БЕЛ. Като разликата със националните резултати е 0,29 т. Седмокласниците ни са получили среден брой 53,34 точки по БЕЛ, сочат обобщените данни.

Тенденцията е с лек спад, също като националната. През 2021-ва година балът на пловдивските ученици бе 53,83 т. От МОН и от РУО обаче определят резултатите като съизмерими.

По математика учениците от Пловдивска област заемат 6-то място в Българя по общ среден успех с резултат 35,02 т. Този резултат е значително е по-слаб от миналогодишния за региона, който е бил 38.70 точки.

Публикуваната подробна статистика на сайта на РУО показва, че на територията на цялата област има 26 пълни отлични оценки по двата предмета. От тях само една е по БЕЛ и е изкарана от момиче. Отличниците по математика са 13 момчета и 12 момичета. 11 седмокласници пък нямат нито една точка и по двата предмета.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.