Пловдивчанин сигнализира за рушаща се скала на Бунарджика

Актуално Власт Гласове Градът Новини
рушащи се скали

Мъжът е съобщил в кметството, от където му отговорили официално, че няма предвидени пари за обезопасяване на скалите

Румен Русев ни потърси за съдействие във връзка с негов сигнал до местната администрация за рушаща се скала на Бунарджика.

“Ежедневно посещавам кучешката градинка на ул. „Никола Петков“ 45 и наскоро забелязах, че една от скалите е започнала да се отлепва. Вероятно в някакъв момент парче с големина около 1-2 метра ще падне.

Отделно от това, в градинката има поставено осветление, което аз никога не съм виждал да работи, но от което стърчат кабели. За да е пълна картинката, миналата седмица в градинката падна дърво, което блокира част от нея,” разказва той.

Още преди да падне дървото, Русев е подал сигнал до кметството на р-н Централен и до платформата за сигнали Гражданите.

“От р-н Централен ми отговориха, че нямат предвидени пари за обезопасяване на скалите и осветлението не било тяхна отговорност,” разказа пловдивчанинът.

Подобен отговор ми се струва крайно неуместен с оглед на това, че градинка в такава централна част на Пловдив се ползва ежедневно от хора с кучета, родители с деца и младежи, коментира той.

„Да, така е, там има установен проблем. За съжаление в бюджета на кметството действително няма такива целеви средства. Имено затова сигналът е изпратен от районната администрация до Община Пловдив за предприемане на необходимите мерки по компетентност,“ потвърди пред Под тепето районният кмет на Централен.

Георги Стаменов припомни, че още по време на обсъждането на годишния бюджет е предложил да бъдат определени 500 000 лева за тепетата.

“Не само за реновиране, а и за укрепване и обезопасяване, но това мое предложение за съжаление не намери подкрепа и респективно колкото и голямо желание да имам да го оправя, мога само да администрирам проблема и да препратя сигнала по компетентност на зам.-кметовете по общинска собственост, сигурност и строителство в голяма община”, коментира Стаменов.

Райкметът допълни, че има още такива участъци и на други тепета.

Споделете ни във:

1 thought on “Пловдивчанин сигнализира за рушаща се скала на Бунарджика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.