Пловдив отваря 9 зони за разходка

Актуално Градът Живот Новини
Разходките са разрешени

Разходките са разрешени само: с правилно поставена предпазна маска върху носа и устата,  движение по всички алеи плътно в дясно, с дистанция от 2,5 м. между семейства

След заседание на Общинския кризисен щаб, на база Заповедта на министъра на здравеопазването от днес 26 април и по предложение на районните кметове от понеделник 27 април в Пловдив ще бъдат отворени за разходки при изключително строги мерки за спазване на социална дистанция от 2,5 м., следните места:

1. Цар-Симеонова градина
2. Хълм на Освободителите – Бунарджика
3. Младежки хълм
4. Сахат тепе
5. Парк „Лаута“
6. Гребна база с прилежащата дига
7. Алеи на р. Марица север
8. Алеи на р. Марица юг
9. Парк „Рибница“

Разходките са разрешени само:
– С правилно поставена предпазна маска върху носа и устата
– С движение по всички алеи плътно в дясно
– С дистанция от 2,5 м. между семейства
– Домашните любимци могат да се разхождат от един възрастен и трябва да бъдат на повод
– В определените часови пояси:
> между 9:30 и 18:30 ч. за родители с деца до 12-годишна възраст (максимум 2-ма възрастни с колкото деца имат) и бременни жени.
> преди 9:30 ч. и след 18:30 ч. за собствениците на домашни любимци и единично спортуващите лица.

Забранява се:
– Сядане на пейки и в тревните площи
– Ползване на детски площадки и спортни съоръжения
– Струпването на повече от двама възрастни на едно място
– Събиране на деца в група и игри с общи играчки
– Употреба на алкохол в паркове и на открити публични места

За да може да се осигури максимална дистанция при разминаването на хора, които се разхождат по алеите на Гребната база плътно в дясно в двете посоки, временно ще бъде преустановено движението с велосипеди. Колоездачите ще могат да използват всички останали велоалеи в града.

Към момента остават затворени малките квартални паркове и междублоковите пространства, където възможността за струпване на хора е много голяма.
За спазването на гореспоменатите мерки ще се следи от екипи на Регионалната дирекция на МВР, Общинска полиция и Общинска охрана. Екипи от Синя зона и доброволци ще помагат на гражданите с указания за маршрути.

“ Решението на Общинския кризисен щаб е изцяло съобразено със Заповедта на министъра на здравеопазването, която беше публикувана по-рано днес.
Мерките в Пловдив бяха строги и дадоха резултат. Именно затова сега имаме възможност да се либерализира режимът за посещения в парковете. Ще следим много стриктно за спазването на противоепидемичните изисквания и ако има масово струпване на хора, което създава и най-малка опасност за здравето на пловдивчани, отново ще върнем стария режим. Затова умолявам всички да спазват правилата и да съблюдават реда и дисциплината. Благодаря за съдействието на полицията и лично на директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Без подкрепата и неуморната денонощна работа на служителите на реда, ние няма как да гарантираме живота и здравето на пловдивчани“, заяви кметът Здравко Димитров.

Споделете ни във:

12 thoughts on “Пловдив отваря 9 зони за разходка

 1. MOJE LI DA IZMICLITE NE6TO PO CVJACNO A VCE KOPIRATE OT COFIJA DA BJAXTE MAXNALI I PEIKITE KATO KMETA NA BURGAC PREVSRNAXTE POLIZIJATA V PADARI VMECTO DA GLOBJAVAT DA IM BJAXTE DALI PO EDNI PREDPAZNI MACKI TAKA VCI4KI 6TJAXA DA CPAZVAT MERKITE NA EDIN PRAZNIK POLIZAI OT KAT PODARJAVAXA ZVETJA NA VODA4ITE BRAVO POLIZAITE V ANGLIJA CE IZVINIXA NA CVOITE CSGRAJDANI ZA GLOBITE
  OT 08 DO 12 C KU4ETA POCLE CAMO C VNU4ETA POCLE BEZ KU4ETA I VNU4ETA GLUPOCTI GLUPOCTI GLUPOCTI

 2. Кмете, в министерска та заповед е записано „родители или членове на семейството“. Вие умишлено ли пропуснахте във вашите указания членовете на семействата, или вашите юристи толкова си могат

 3. Такаа, отиваме с девет годишния ми внук парка и? Обикаляме алеите един път. Обикаляме втори път стараейки се да спазваме дистанция ако това не изглежда налудничаво на едно дете. Аз се изморявам но нямам право да седна на пейка. С топка явно не може, кой си играе сам с топка? Може би трябва да го третирам като куче, аз хвърлям топката той ми я донася?

 4. А пенсионерите-забравени ли са или са съзнателно изоставени?Те кога и къде да се движат или да си умират вкъщи?А кмете,Зико или там както ти викат?

 5. да, пак колелетата им виновни на гербавите метили…

  1. Видимо е, че не си особено умен, но за сметка на това си личи, че ЧЕРВЕН до костите.
   Карай си колелото, „другарю“ към…. другаря Ким. 😉 🙂

 6. Трупайте се на конкретни места, а не там където няма никой. Колко умно е измислено, нямам думи!!!

 7. Временно ще бъде преустановено движението с велосипеди на гребната
  Колоездачите ще могат да използват всички останали велоалеи в града.

 8. Искам да попитам:
  -Правилно ли разбрах. Това значи ли, че не може да се кара велосипед на гребната база.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.