АктуалноГрадътИзбор на редактораНовиниСпорт

ПИМК потвърди: През април ботевистите се връщат на Колежа (ВИДЕО)

През април месец Ботев Пловдив ще посрещне Левски на стадион „Христо Ботев“. Това потвърди днес пред журналисти Илиян Филипов на самата строителна площадка.

Възлагателно писмо от общината за продължаване на работата няма, потвърди шефът на ПИМК Илиян Филипов. Въпреки това работата бе възстановена днес, дни след като техниката бе изтеглена от стадиона. Макар и не на пълни обороти, тъй като днес е национален празник, строителите се върнаха, а в следващите дни се очаква да се удвоят и утроят.

Филипов отново нападна Борис Гиздаков от Сдружението „ПФК Ботев Пловдив“. Според него аргументите, че липсата на етапност ще създаде проблем са „пълна глупост“. „Имаме проект и разрешително за целия обект, когато приключим просто с протокол ще се обособят кои части от стадиона са готови и ще функционират и кои – не“, коментира бизнесменът.

„Четири функциониращи трибуни, 18 500 места. Покритие на сектор „А“, метална конструкция на сектор „В“, сто процента завършена вертикална планировка отвън, сто процента достъп до 4-те трибуни“, заяви още Филипов относно т.нар. „Етап Ефбет лига“ – или етап 1.1.

По план още през следващата седмица започва монтирането на седалките на стадиона, който ще има капацитет 18 500 места. Това ще продължи около две седмици, стана ясно днес. Той добави, че е възможно феновете да се включат да разнасят седалките и да помогнат за този процес. Очаква се около 26-27 март те ще са монтирани.

Останалите довършителни работи са свързани с поставянето на козирката над сектор „А“ – единствената част от „Колежа“, която към този етап ще бъде с покритие. Освен това трябва да се постави осветление, видео наблюдение и други довършителни работи по помещенията и входовете. Това ще бъде готово до 31 март.

„По проект трябва да се постави система за снеготопене от козирката, който ще бъде около 2-3 млн. лева. Това може да се върши по-лесно и евтино на ръка с едно гребло, аз съм против да се хвърлят на вятъра толкова много пари“, каза още Филипов.

Той заяви, че конструкцията за козирката на останалите сектори ще стане след като получи банкова гаранция. Общинският съвет прие едно решение за пари за следващите две години, но без тази банкова гаранция не съм сигурен, че ще получа средствата, каза още шефът на ПИМК. През следващите месеци – май, юни, всеки ден, когато няма мачове, тук ще се работи, стига да има финансиране, потвърди Филипов. В момента в който имам възлагателно писмо за цялостната козирка са нужни около 8 месеца за довършването ѝ – за заявки, изработка, монтаж, обясни Филипов. Оптимист съм за цялостното завършване на козирката, заяви накрая той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

 1. Колко Общински и държавни милиони глътна тоя стадион? Колко детски градини можеха да построят с тези пари? Накрая да не се окаже, че седалките пак не отговарят на изискванията и трябва да се купят нови?

 2. а е тоя помак филипов няма ли да смени анцгуга с друг шушляк, че тоя се разпадна вече хахахах

 3. Има нещо гнило в тоя коментатор , майче е от тези когато баща ми беше майка , нелегално такси, сърсето ми е локу? Ако се лъжа нека нека сунитският алах от столюпиново ултрас ме покоси и никога повече да не ме пусне на лаутджамъсъ

  1. Не само както казва заглавието БОТЕВИСТИ, ами и ботевистки заедно с техните ситни многобройни кресливи ботевистчета!

   Ехаааа!

 4. В какво по-точно е инвестирал този руски милиардер?

  Защото определено не е инвестирал в стадиона на отбора си.

  Ако видите колко футболни отбори по света са собственост на руски мафиоти, ще ви стане пределно ясно, че те не инвестират, а перат…

  Какво му пречеше на Зингаревич да плати на ПИМК, а не общината, която накрая ще прибира някаква смешна концесионна такса???

  Поне концесията да беше 2-3-5 милиона на година, за да видим пловдивчани някаква възвращаемост, а тя ще е сигурно мижави 100 хиляди…

  Така, че нито ПИМК-аджията е строител като хората, нито руснакът е адекватен собственик, нито Зико е добър кмет, нито футболът ни е футбол, а и държавата ни май не е държава…

  1. А може би ти знаеш всичко и разбираш всичко.
   Лесно е да хейтиш и да даваш мнение,но колко пари си дал някога дарение на някой в нужда или за спорт.
   Може би ти си най-добър???

   1. …щом нападаш личностно коментатора ad hominem вместо да възразиш по същество по някоя от Критиките…?

    КОИТО КРИТИКИ СА ТОЧНИ -СТРОГИ – СПРАВЕДЛИВИ ВСИЧКИТЕ ОТКРАЙ ДОКРАЙ.

    ГРАДСКИ СТАДИОН ПЛОВДИВ Е ОБЩИНСКИ И ВСИЧКИТЕ МИЛИОНИ СЕЛСЪВЕТЪТ ХАРИЗВА НА МИЛИАРДЕРА СЛЕДВАШЕ ДА ИДАТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО И ПОДДРЪЖКАТА МУ ВМЕСТО ЗА ИГРИЩА НА ЧАСТНИЧЕСКИ КЛУБОВЕ…!

    Милионите ТИ за „стадионите“ МИ

  2. А добър ден! Така е от 50 години , крадливите мурзили опраха бая милиарди в балубски държави с продажни власти,,, е, и доста дебилни мераклии трябва да има в коктейла и става схемата,,,важното е балъците да дерзаят!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина