Фалшификаторите на документи застанаха пред съда (ВИДЕО)

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Пловдивчанинът в аферата е Христо Лозев, задържан през лятото на 2014 за печатане на фалшиви сирийски паспорти, предназначени за нелегални емигранти от трети страни

Обвиняемите за изработването и пласирането на неистински официални български документи за самоличност на чужди граждани Рангел Салийски, Васил Гайдаджийски, Борис Ябълков, Христо Лозев, Боян Кабашки застанаха пред съда. Районна прокуратура иска от Темида взимане на най-тежка мярка за неотклонение “Задържане под стража” по отношение и на петимата участници в схемата. Адвокатите на обвиняемите поискаха от съда 45 минути за запознаване с материалите по делото.

Служителят на сектор “Миграция” Боян Кабашки е сред задържаните. От Вътрешна сигурност вчера разкриха, че той е бил под наблюдение от дълго време. Ролята му в схемата е била да предоставя информация от архивите на МВР- данни от истински лични карти, които се попълвали върху фалшификатите, за да не предизвикват съмнения при проверка в страни от ЕС.

Христо Лозев в съда през лятото на 2014г.

Другият пловдивчанин в аферата е 43-годишният Христо Лозев. Той е добре познат както на полицията, така и на съда. През лятото на 2014 бе задържан като един от организаторите на схема за печатане на фалшиви сирийски паспорти, предназначени за нелегални емигранти от трети страни. Тогава той бе арестуван заедно с майка си Танчи.

Споделете ни във:

2 коментара за “Фалшификаторите на документи застанаха пред съда (ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.