Петима младежи се изправят пред съда за гонки на Асеновградско шосе

Актуално Криминале Новини
Од на МВР

Един непълнолетен, трима абитуриенти  и мъж на 30 години ще се изправят днес пред пловдивския Районен съд по обвинени за хулигански прояви по време на шофиране.

Петимата са задържани при специализирана полицейска операция на Асеновградско шосе в отсечката до КЦМ на 20 март тази година, а за случая бе изнесена информация в понеделник от районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, по време на пресконференция на ОД на МВР по отношение на предприетите мерки за сигурност по време на баловете.

Абитуриенти от Садово са задържани за дрифт – ВИДЕО

Те били засечени да участват в гонка след сигнал по оперативна информация, а престъплението е документирано от полицията с видеокамери.

Единият от шофьорите е задържан на място, а другите са установени впоследствие – съобщи шефът на Пътна полиция Йордан Милушев, който лично е участвал в акцията.

По думите му от двете страни на пътя е имало струпани зрители и движението не е било спирано, което е изключително опасно.

За това провинение Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор и отнемане на свидетелството за управление на МПС за определен срок.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.