АктуалноКултураНовини

Пълна зала и много емоции на премиерата на българския филм Немилосърдната красавица

Препълнената зала бе със затаен дъх до последния кадър и се потопи напълно в магическия реализъм на приказната история-притча

„Немилосърдната красавица“ бе представена за първи път в Града под тепетата за ексклузивно закупилите билети през изминалия петък. Лентата надмина всички очаквания с приказната си история и докосваща кинематография. Прожекцията премина изключително емоционално, а препълнената зала бе със затаен дъх до последния кадър.

На премиерата присъстваха и голяма част от актьорите, които бяха официално представени пред публиката от режисьора и сценарист на филма – Николай Богомилов. След края всички успяха да се фотографират групово пред рекламното пано на филма, а всеки желаещ – имаше възможност да разговаря с тях и да сподели своето вълнение от приказната история.

Магичната притча ни отведе директно в епохата на Средновековието във Франция и откри пред нас редица философски въпроси за живота и смъртта, за вярата и порока, за ересите и милосърдието.

Само за 4 месеца лентата е класирана в официалната селекция на 70 фестивала по целия свят и има вече над 55 награди, повечето от които са за най-добър филм на фестивала (Гран-При). Немилосърдната красавица е извоювала призове във Франция, Германия, Италия, Испания, Холандия, Швеция, Унгария, Полша, Малта, Канада, САЩ, Индия, Бангладеш, Перу, Бразилия, Хонг Конг, Сингапур, Дубай, Тайланд, Индонезия, Малдиви и др. Това е значителен и впечатляващ с териториалното си разнообразие и мащаби успех, който няма аналог в българското кино.

За сценични локации са избрани най-красивите и магични кътчета на България. Така филмът се превръща и в една приказна реклама на страната ни в цял свят, като показва природните и исторически богатства на България.

Сценаристи са Николай Богомилов и Винсент Моли, режисьор е Николай Богомилов, оператор Емил Топузов. Завладяваща е и музиката към филма, която се превръща в неотделим от действието персонаж. Тя включва произведения на Гия Канчели, Йоханес Брамс, Йохан Себастиан Бах, Янис Ксенакис. Ролите са поверени на Винсент Моли, Баярма Баярма, Нели Дренска, Борис Григоров, Адриана Димова, Микаел Рабу и др. Филмът е продукция на Ергана филмс продакшън – Ангел Ставрев, Марика Тошева и Николай Богомилов.

Гала премиерата ще бъде в София на 04.12.2023 (понеделник) в Кино Арена The MALL, а официално филмът ще се излъчва и по всички кина в страната от 08.12.2023 г.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина