АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Отвори врати отделението за COVID-19 в Асеновград (ГАЛЕРИЯ)

Звеното разполага с две стаи с общо шест интензивни легла и още осем помещения с по две болнични легла

В него ще работят общо три екипа с по трима медици на смяна

Новото отделение, изградено в болницата на Асеновград, за лечение на заразени с COVID-19 вече е готово. Кметът д-р Христо Грудев се увери лично в изпълнението на строително-ремонтните дейности.

Управителя на МБАЛ „Асеновград“ д-р Иван Червенков посочи, че са останали незначителни довършителни дейности и закупуване на дребни мебели.

В отделението има изградени 2 стаи с общо 6 интензивни легла. Обособени са и 8 помещения с по 2 болнични легла. Към тях са приспособени монитори и кислородна система, вградена в стената. Чрез нея всеки един пациент ще може да получи адекватна и навременна помощ.

До всяко легло достига и сигнална система, чрез която лежащо болният, или друг човек в стаята, може да извести медиците в случай спешна необходимост.  Друго удобство е съвременен и модерен стерилизатор за медицинското спално бельо.

Освен болничните стаи, в отделението са изградени и помещения за прегледи и за склад. Създадени са и манипулационна и отделни стаи – за лекари и за медицински сестри.

Звеното е с отделен вход, изолиран от останалата част от болницата, както и от входа за Отделението по хемодиализа.

Целта е да нямат досека болните от коронавирус пациенти с останалите. Доктор Червенков обясни пред кмета на Асеновград доктор Грудев, че периодично се провежда обучение на персонала за обличане и събличане на специализираните екипи за работа с COVID-19. Такива облекла са закупени от МБАЛ – Асеновград – 60 броя (по 60 лева за брой, без ДДС).

Предвижда се на първа линия в лечебното заведение, със заразени от новия котонавирус да работят 3 екипа, които да се състоят от по трима души на смяна – лекар медицинска сестра и санитар.

Управителят на болницата увери, че има готовност да бъде включен и четвърти, при необходимост.

Изграждането на новото отделение е факт, благодарение на отпуснатите 290 000 лева по предложение на кмета д-р Грудев и с решение на Общинския съвет в града. Той пожела отделението да остане с незаети легла.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина