АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Оттеглиха точката за Сахат тепе

„Редно е да се вслушаме в гласа на хората,“ призова Стаменов и подчерта , че ще бъде организирано обществено обсъждане

Купуването на нов линеен ускорител за КОЦ- Пловдив също отпадна от дневния ред на сесията

След дебата с гражданите, които протестираха пред Градския дом на културата, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов предложи на Общински съвет – Пловдив точката за  предоставяне на управлението Дановия хълм за социализация и ремонт, да бъде отложена за следваща сесия.

Редно е да се вслушаме в гласа на хората,“ призова Стаменов и подчерта , че ще бъде организирано обществено обсъждане, тъй като събралите се пред ГДК недовлони граждани искат пълна публичност на процедурата и широк дебат.

Десетки се събраха в защита на Сахат тепе (ВИДЕО)

Георги Стаменов допълни още, че е редно да се пристъпи към делегиране на правомощия на кметство  „Централен“ за възстановяване на хълма, след като това се изкоментира  с очевидно многото хора, които имат интерес към темата.

Пред Общинските съветници той съобщи, че ще работи с инициаторите на протеста по правенето на визуализация на бъдещия проект.

Съветниците дадоха думата на представителя на инциативния комитет Павел Начев.

Всички искаме реконструкция на Сахат тепе, но след широко обществено обсъждане и след като се види волята на гражданите. Не трябва да се подхожда еднолично, а в диалог. Радваме се на този жест, който извоювахме. Надяваме се това да е традиция и така да се взимат решенията- не постфактум, а предварително да се води диалог с гражданите. Те има с какво да допринесат за развитието на града,” обърна се той към местния парламент.

След гласуване старейшините отложиха точката за предстоящо свое заседание.

Това се случи и с друго спорно предложение – за  купуване на нов линеен ускорител от последно поколение за „Комплексен онкологичен център-Пловдив“ ЕООД, което предвиждаше прогнозна цена около 5 милиона лева. То бе прието с пълно единодушие.

Общината: КОЦ – Пловдив се нуждае от втори линеен ускорител

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. абе като не слушат гражданите се получават едни големи лайна на метеното като голямата базилика. дали били пари американците, ми да си строят там. и архитекти имаме, и всичко, пък парите са добре дошли, стига да не ни налагат чужди решения. и тоя клоун дето се крие зад името Сахата да не дрънка насадени му в главата глупости. аз на това тепе съм израстнал и искам да ми чуят мнението за бъдещия облик на хълма, че то не бяха грандомански идеи за въртящ се ресторант (бая скала изкъртиха), не бяха чиновнически глупости.

  2. Така е като ги е страх от група платени „зелени“ популисти. Сега вместо нещо хубаво ще си стоят стари и буренясали отломки, в което се събират наркомани и кошари! Честито!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина