АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

От днес влизат в сила нови антиковид мерки в Пловдив

Със Заповед на директора на Регионалната здравна инспекция от днес се  въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на област Пловдив. Периодът, който обхващат към момента е фиксиран от 22.07.2022 г. до 22.08.2022 г., включително.

1 640 новозаболели с коронавирус за денонощие у нас. В Пловдивска област са 155.

Припомняме, че от вчера регионът, в който се намира Пловдив влезе в Етап 1 по разпространение на Covid-19 със заболеваемост 177 на сто хиляди души.

Случаите на ковид растат, един човек е починал за изминалата седмица

Мерките са леки. Вижте ги:

– Личните предпазни маски от тази сутрин са задължителни за: пътуващите в масовия градски транспорт, в лечебните заведения, аптеки, дрогерии и обекти за предоставяне на социални услуги.

– В детските заведения и социалните заведения се въвежда сутрешен филтър.

– От РЗИ постановяват работодателите да организират провеждането на противоепидемички мерки в работните помещения – проветряване, дезинфекция, инструктаж на персонала за лична хигиена – както и да създадат организация за дистанционна работа, където е възможно.

Временните противоепидемични мерки, ще бъдат променяни в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в региона.

Пълният текст на заповедта може да видите ТУК.

Областите, в които има ръст на новите случаи на заразени с COVID-19 и здравните власти въвеждат противоепидемични мерки, станаха общо 19.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина