АктуалноВластГрадътЗдравеИзбориМненияНовиниПод ножаПУЛС

Освободиха проф. Петър Петров като управител на МБАЛ “Св. Мина“

„Задкулисието иска да ми отреже главата“, обяви той от трибуната на местния парламент   

С гласовете на 32-ма общински съветници днес местният парламент на Пловдив освободи от длъжността управител на МБАЛ „Св. Мина“ проф. Петър Петров.

Представителите на постоянната здравна комисия в Об С и директорът на дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов бяха категорични, че решението е правилно, тъй като в общинското здравно заведение тлее огромно междуличностно напрежение.

Лекари в местния парламент в подкрепа на проф. Петър Петров – ВИДЕО

Това на практика се доказа с изказванията на проф. Петър Петров и на д-р Цветан Деведжиев, които взеха думата в рамките на дебата по точката.

Професорът заяви, че е вдигнал на крака болницата и в момента тя има положителен баланс за първи път от дълги години. Петров каза, че задкулисието иска да му отреже главата и напрежение в „Св. Мина“ няма.

Д-р Деведжиев обаче заяви тъкмо обратното.

Той уточни, че голяма част от персонала или е напуснал, или иска да напусне заради управленските маниери на проф. Петров защото дели персонала и е назначил свои хора на високи заплати, без те да имат нужния ценз.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина