Още задачки за COVID-19 в Пловдив: 3 случая от днес минус 2 два объркани от вчера = 1

Актуално Изпод тепето Новини

До тук математиката е елементарна, но се появяват под условие + 3 „неизвестни“ от март  

Така общата бройка става 147, но за да не продължат разминаванията между данните, предоставяни от Областния щаб и електронната национална система, бройката която от днес ще публикуваме с РЗИ- Пловдив ще е 150, съобщиха от Областния щаб

По данни на РЗИ към 25,06,2020 г. на територията на Пловдивска област има 3 новорегистрирани случая на коронавирус

В Националната система е отбелязан само 1, защото вчерашните два случая, като бройка са приспаднати днес от нашата статистика.

Така общата бройка става 147, но за да не продължат разминаванията между данните, предоставяни от Областния щаб и електронната национална система, бройката която от днес ще публикуваме с РЗИ- Пловдив ще е 150, съобщиха от Областния щаб.

Според поясненията, в нея „са включени и тримата пловдивчани, които бяха през март хоспитализирани и излекувани вече – двама в болница „Пирогов“ в София и един във Видин и досега не ги включвахме в общата бройка за пловдивска област, но фигурират в единната система“.

Целта е да избегнем максимално разминаването в общия брой на регистрирани случаи. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Тя даде подробности и за новите случаи.

Става дума за жена на 49 години от Пловдив, хоспитализирана в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“.

На болнично лечение там е и вторият пациент с положителна проба от последните 24 часа –мъж на 60 години, също от Пловдив.

Третият случаи е на мъж на 49 години, от Пловдив, който е на домашно лечение.

Извършени са всички противоепидемични мерки и предписания, спрямо контактните.

Към момента хоспитализираните лица са : 15 – в УМБАЛ „Свети Георги“, един от които е интубиран и двама пациенти в МБАЛ “Св. Иван Рилски“. На домашно лечение са 34 лица.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.