Още се бави становището на НИНКН за Тютюневия град

Актуално Градът Забравеният град Новини Под ножа

Все още няма становище на НИНКН за цялостната концепция за развитието на Тютюневия град и режимите, които трябва да действат в зоната. Проблемът бе поставен днес пред служебния министър на културата проф. Велислав Минеков от кмета Здравко Димитров и главния архитект Димитър Ахрянов. Вторият е поискал от Института становище преди време, но до момента няма отговор.

Проф. Велислав Минеков обясни, че забавянето се дължи на минималния личен състав от специалисти, които от 2800 в миналото са останали 45 и имат преписки, чакащи над 5 години.

„Темата е доста болезнена за пловдивчани. Имаме пълното разбиране относно НИНКН докъде трябва да си свърши работата и колкото по-скоро, толкова по-добре за нас. Очакваме темата Тютюнев град да има някаква развръзка, защото е доста проблемно място от гледна точка на това, че има много сгради за събаряне, има сгради, които трябва да се укрепват в същия вид, има сгради, които не са паметници на културата. Има инвеститори, които чакат да могат да влязат вътре”, коментира Здравко Димитров.

 

 

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Още се бави становището на НИНКН за Тютюневия град

  1. Що не вземеш да отидеш най- сетне на психиатър , бе човек? Не усещаш ли, че не си добре, имаш параноя.

  2. Министър Минеков ако забелязва оперетната бутафория из МагданЦентрал, следва незабавно да прекрати производствените мощности за бетонна “античност” с която Пловдив става за смях на Света под културния Генералисимус П.П.

    Приоритет! Преди всякакви ЧАСТНИ развалини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.