Актуално

Организират първия в Пловдив Виенски бал

Инициатори са членовете на клуба „Морски сговор“

Около 120 души ще утвърдят аристократичния дух в града под тепетата

Едно от най-старите сдружения в Пловдив, клуб „Морски сговор“ инициира стилно и изискано събитие. Членовете на мъжкия клуб за спорт и идеи са твърдо решени да подадат ръка на бъдещата Европейска столица на културата, като организират първия по рода си Виенски бал в Пловдив.

Събитието е продължение на една друга традиция на сдружението – честването на Иванов ден, което се организира с благотворителна цел, като миналата година със събраните средства е подпомогнат клуб по роботика. Причината за избирането именно на този празничен ден са многобройните именници в „Морски сговор“. Сред тях са директорът на „Газпром“ – Иван Костадинов, д-р Ченчев – водещ лицево-челюстен хирург, един от най-успешните застрахователни брокери в града – Иван Георгиев, строителният инвеститор Иван Боев, директорът на управителния съвет на Панаир Пловдив – Иван Соколов. Едни от най-проспериращите и успешни бизнесмени в града също са членове на клуба, сред които са Иван Трионски, Иван Бързев, Иван Иванов и Иво Ангелов.

Както повелява традицията на Виенските балове – обстановката ще бъде приятна, допълнена от чудна музика, а менюто също ще бъде в типичен за баловете стил. Това ще бъде весело и разкрепостено събитие, несъмнено допълнено от танци и много забавление, коментира за Под Тепето Иван Соколов.

Както на всяко друго подобно събитие, дрескод ще има. Всички присъстващи ще бъдат в класически елегантни облекла, а Соколов определи задължително облекло като изискан пуризъм. Господата трябва да се придържат към абсолютната класика в цветовете – черно и сребристо, докато дамите могат да избират между червено и кралско синьо, що се отнася до външния им вид.

Това е една приятелска, топла ръка, която членовете на „Морски сговор“ подават за културното развитие на града ни. Традицията на Виенските балове, пренесла се от корабите, плуващи по Дунав, явно се е вляла и във водите на Марица. Изисканото събитие ще се проведе утре, 15.01.2016г., а на него се очакват да присъстват повече от 120 души, сред които както членовете на сдружението със семействата си, така и други носители на пловдивската аристокрация.

Началото на бала е обявено за 19:30 часа в хотел „Санкт Петербург“. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

  1. До „ив“ и „lk“ ,коветаращи анонимно…..За каква завист говорите, на кой да завиждаме…на снобарията..Повече от присъстващите там сасамо „бизнесмени“ на харти. И видяхте ли кака е преминал бала…Самите „аристократи“ и „бизнес-дамите“ особесно не спазваха етикет…не спазиха дрес-кода…държаха се като разгонени. За каква завист говорите?! За справка , вижте снимките след бала.

  2. От 10 коментара само един положителен.Браво,добре я караме българите.Докато не се научим взаимно да се уважаваме,нищо няма да се промени.Завистта е страдание заради успеха на другите или за това, което те притежават, а ние – не. Тя е силно разрушително чувство, което често прераства от скрито негодувание към гняв, омраза и агресия.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина