Актуално

Офисът на DCC- най-пазеният обект в Пловдив

Цяла армия гардове от три охранителни фирми тревожат хората в района на Мария Луиза

Здравеняк следи изкъсо ситуацията пред офиса
Здравеняк следи изкъсо ситуацията пред офиса
“Кой е най- пазеният обект в Пловдив? Не е клон на банка или енергийно дружество. А офисът на цифрова кабелна компания DCC. Тая мутрафонска история в квартала вече не се издържа. Всяка секунда поне по десет момчета без вратове, с габаритите на малки булдозери, бродят като койоти отпред и определено започват да стават неприятна част от ежедневието ни”. Това пише на електронната ни поща наш читател, живущ на булевард Мария Луиза в непосредствена близост до представителството на DCC срещу храм Св. Петка. Мъжът добавя, че е ясно защо не смее да разкрие самоличността си. А снимката, която направил е от далечно разстояние, тъй като го е дошубяло да щракне бабанките отблизо. Вижда се само един здравеняк, но край него имаше още цяла сюрия. А бе те момчетата не са виновни, щото им плащат да са там, ама…, уточнява читателят ни. 
Под тепето научи, че три охранителни фирми пазят нон стоп обекта. Денонощната охрана във всяка една минути наброява десетина трикрили гардероба. Част от ячките пичове са въоръжени и наистина смущават сериозно хората от квартала. А офисът на DCC е заобиколен от копои заради конфликта между двамата собственици на компанията- господата Иван Гологанов и Красимир Кирев, които са си наели различни охранители, за да бранят територията си. Сблъсъците между групите на двамата започват да приемат застрашителен вид.
Гологанов и Кирев имат фирмен спор, заради който стотици останаха без комуникация преди повече от две седмици. Още в началото на скандала всеки от двамата баровци бе дал свой списък на наетите от него гардове със служители, които да бъдат допускани до офисите. Двата листа обаче се различаваха и това всяваше напрежение. Скандалният офис системно се посещава от полицаи, които успокояват обстановката.
Съдружникът ми Красимир Кирев се опита да ми открадне фирмата, заяви пред медиите Иван Гологанов. Страхувам се да не бъде изнесена документация, свързана с фирмата. Затова наех гардове, допълва той. На 26 април Кирев провел общо събрание, без да покани Гологанов. Не знам какви решения са вземали, но изведнъж се оказах без акции. Успях да извадя определение на съда и с това стопирах вписването на тази измама, заяви преди 15 дни Гологанов. И допълни, че веднага след общото събрание офисът на фирмата се оказал барикадиран от хора на Секюрити Глобал, наети от Кирев. След като мен не ме пускат, реших, че трябва по някакъв начин и аз да се защитя и спра евентуално изнасяне на документи от офиса, каза Гологанов. Той не отрече, че е бил блъскан и избутван от охранители при опит да влезе в офиса.
Неразбориите между двамата съдружници започват преди близо две години, когато в отношенията им настъпва разрив. Всеки от тях е подавал срещу другия поне по десетина жалби в прокуратурата. Назад в годините е имало дори и дело срещу Красимир Кирев и братовчеда на Иван – Георги Гологанов, заради полагане кабелната мрежа в Куклен, което е завършило с административно наказание глоба по 550 лева.
Конфликтът между собствениците на цифрова кабелна компания DCC ескалира на 22 юли, когато жандармерия и гневни клиенти окупираха централния офис на Цифрова Кабелна Компания DCC на бул. Княгиня Мария-Луиза 25А, срещу църквата Св. Петка. Заради спиране на интернета десетки абонати на компанията вдигнаха врява до небесата пред офиса. Тука живеем като в някакъв екшън. Не се издържа вече. Няма ли кой да разреши проблемите между тези двама бизнесмени?, питат ядосани жители на квартала.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина