АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина ПловдивПод ножа

Общината сдаде уличното осветление в града на хазартна компания

Община Пловдив е сдала пътната мрежа на града на хазартен оператор. Това излиза от случващото се под тепетата в момента- по пловдивските булеварди и улици, на стълбовете от уличното осветление, масово се монтират знамена на една от най-големите компании в хазартния сектор, чийто реклами ни заливат така или иначе от всеки телевизионен канал.

Снимки от поставянето на рекламните елементи се разпространяват лавинообразно във фейсбук. Техен автор е гражданският активист Тони Стойчева, която вече обяви кандидатурата си за кмет.

„Вместо знамето на Пловдив и на България, каквито поставят около празниците, на ВСЕКИ стълб и в двете посоки се рекламира хазарт. Агресивната реклама приключва на кръстовището с бул. “България”, на което гордо можеш да забележиш огромните рекламни табели на няколко казина. Пловдив се превръща бързо и сигурно в хазартен град от най-ниско ниво.“, коментира тя.

„ Очевидно от Община Пловдив са решили, че рекламите на хазарт трябва да ни заливат отвсякъде и ще поставят тези флагове на всеки стълб в града ни. Безобразие, което трябва да бъде спряно”, заявява в профила си в социалната мрежа Тони Стойчева.

До този момент множество рекламни знамена са монтирани на Пещерско шосе, бул. „България”, на Карловско шосе и др. Ще има дори на Гребната база.

От директорът на ОП Организация и контрол на транспорта Георги Стоилов научихме, че общо 1000 стълба от уличното осветление в града следва да бъдат брандирани от хазартния оператор.

„Не става въпрос за всички стълбове. Ограничили сме ги да поставят тези елементи само на крайни булеварди, не и в центъра на града. При това само на стълбове, на които няма табели и знаци“, обясни Стоилов.

Той не знае какво плаща компанията на общината, тъй като това минава през Стопанския отдел. Ще чакаме отговори от тях утре.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Със сигурност Пловдив има повече казина от Монте Карло, Лас Вегас, Атлантик сити и Макао. Вярно, че са като дупки в сравнение с ония, но пък са на всяка крачка.

  2. Иначе голяма гордост какви красиви рози били засадили по булевардите, а
    тези знамена така ги загрозяват. Преди две години гледах в Кърджали как са окичили открай докрай основните булеварди с тях и се радвах, че при нас не е пробила тази зараза. Ето, и ние цъфнахме като един селски Лас Вегас. Срам, пореден!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина