АктуалноГласовеМненияНовини

Община Пловдив събира оферти за Голямоконарско шосе

Ремонтът ще продължи повече от 2 години

Общата стойност на проекта е 18 720 000 лева с ДДС

Строителни компании могат да подават оферти до 12 септември по обявената обществена поръчка за реконструкция и разширение на Голямоконарско шосе в Пловдив. Общата стойност на проекта е 18 720 000 лева с ДДС.

Припомняме, че на последното си заседание МС на Кабинета Петков отпусна 6 млн. лв. за проекта Голямоконарско шосе. 

В рамките на Община Пловдив ще бъде финансирана реконструкцията на Голямоконарско шосе, от бул. „Дунав“ до Община Марица. Общата дължината на пътния участък е 1,260 километра. Според договора  строително-ремонтните дейност трябва да приключат за 24 месеца или 2 години.

Според заложените параметри в документацията строително-ремонтните дейности включват: разваляне и премахване на стара пътна и тротоарна настилки, изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, ново кръгово кръстовище, изграждане на канализационни връзки за нови улични отвори, монолитни отводнителни улеи и отводнителни бордюри, нови дъждоприемни и ревизионни шахти, нови водопроводни и канализационни тръби, тротоарни спирателни кранове и пожарни хидранти, изграждане на напоителна система, подмяна на съществуващото осветление с нови LED лампи и подземни комуникации.

Освен 6-те милиона лева, осигурени от държавата, останалите средства трябва да се отпуснат от общинската хазна. Според документацията от обществената поръчка, очаква се та бъдат разпределени и заложени в бюджета за 3 поредни години – 2022, 2023 и 2024-та.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина