Община Пловдив е реализирала невероятен проект за подписване на онлайн заявления за липса на задължения към нея

Актуално Власт Новини Разследване
онлайн заявления

Защитата на личните данни в платформата е нулева

Всеки може с една промяна да види лична информация за граждани, фирми и техните пълномощници

От известно време администрацията на Община Пловдив е положила някакво усилие да надгради електронните услуги, които предлага. Така се появи приложението наречено “Електронна услуга за финансово състояние на лице към Община Пловдив”.

Щеше да е много добре, ако не беше страшно. Страшното идва от факта, че всеки влязъл в приложението може с една промяна да види лична информация за граждани, фирми и техните пълномощници.

За това сигнализира читател на Под тепето, който в резултат от попълването на личните си данни бил препратен на следваща страница с нулева защита.

 

Само с промяна на последния параметър на URL човек свободно може да прегледа потвържденията на всички предходни входирани искания, включително на фирмите, за които това, вече е направено и личните данни на пълномощниците.

Груба грешка на програмистите, много тъпа – това коментираха пред Под тепето софтуерни специалисти.

Под App-чето седи запазената марка “Направено от ©2020, AT Software Application EOOD”.

Компанията твърди, че има над 10- годишен опит в софтуерните решения за общински администрации и гордо е изписила тези , за които работи. Сред тях са Пловдив, Асеновград, Русе, Ямбол, Благоевград,  район Сердика и Комисията за защита от дискриминация и Комисия за публичен надзор над регистрираните одитори.

Интересно колко е платила Община Пловдив за изработката на този невероятен проект и кой проверява изпълнението на такава поръчка, когато поръчителя е некомпетентен да го стори?!

Споделете ни във:

3 thoughts on “Община Пловдив е реализирала невероятен проект за подписване на онлайн заявления за липса на задължения към нея

  1. Оставаме с впечатлението, че тази публикация е критично насочена против Общината.

    ПРОТИВ НАРОДНАТА ВЛАСТ!

  2. Поръчител и изпълнител- Мирослав Беляшки. На всички е известно. Сега се напъва да прави дигитална дирекция! Пълни смешници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.