Нулево ДДС върху българските плодове и зеленчуци би било реална антикризисна мярка

Актуално Власт Гласове Новини

Земеделците настояват за замразяване цената на газа

Това заяви Корнелия Нинова, след обиколка на борсата в Първенец

„Дойдохме в Първенец, не само за да чуем на място търговците, но и да помогнем за решаване на проблемите им. От години отстояваме политика в защита на родното производство. На фона на ръста на цените и кризата – трябва да мислим в перспектива. Миналата година подкрепата беше близо 29 млн., а сега, до този момент е 53 млн. лв. като предлагаме в актуализацията да се включат допълнително 100 млн. лв. Производителите основно се оплакват от високите цени на тока и от скъпите торове”. Това вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, която днес преди обяд направи обиколка на тържището за плодове и зеленчуци край пловдивското село Първенец.

Тя остана учудена, че голяма част от земеделските производители не били регистрирани и заяви, че държавата трябва да им помогне.

Нинова разказа пред журналисти, че земеделците настояват за замразяване цената на газа, на нивата в момента по договора с „Газпром”, а разликата от поскъпването да се поеме от държавата.

„Това е разумно. Подобно решение ще даде резултат и ще помогне да не им се оскъпява стоката. Реална мярка би била и нулево ДДС върху българските плодове и зеленчуци“, коментира Нинова.

Вицето коментира и политическото напрежение в коалицията. Подробности четете в Нинова от Първенец с ултиматум, че БСП напуска коалицията.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.