Новият шеф на ОКТ: Вадим всички цифри по договорите с превозвачите съвсем скоро

Актуално Гласове Градът Изпод тепето Новини

Защо не са публични счетоводните документи по договорите с превозвачите по линиите на градския транспорт в Пловдив и кога ще бъдат показани те? Този въпрос задават много политици и журналисти в последните няколко месеца, в които и прокуратура, ДАНС и полиция се заровиха в градския транспорт на Пловдив и начина, по който се усвояват публични финансови средства от субсидии и компенсации. Стигна се дори до задържане и обвинения на двама превозвачи и общински служители- бившият вече директор Пламен Вълков и главният счетоводител. Все още не е ясно колко пари под формата на компенсации и субсидии за получили дружествата, опериращи по линиите на градския транспорт, на база какви фактури е ставало това и какви са приходите им от продажба на билети и карти.

В разгара на бурята, в началото на декември, директор на ключовото общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” стана юристът Георги Стоилов. Той се завърна в общината, след като близо две години преди това напусна администрацията по лични причини. А очакванията от това завръщане са огромни, тъй като мнозина вярват, че той е човекът, който може не само да загаси огъня, но и да промени с работата  ОКТ и нагласите към дружеството- той е бивш главен юрисконсулт на Общината, има голям юридически опит в администрацията и конкретно в сектора по организация и контрол на транспорта. Стоилов прие предложението за интервю от Под тепето и съобщи, че вече се е запознал с всички счетоводни документи и съвсем скоро цифрите от тях ще бъдат публични.

„Преди три месеца се разтръби „В ОКТ има проблем”, казаха се едни огромни суми, като се твърдеше, че има нарушения, и от тогава насам повече действия в тази насока не са направени. Единствените действия са „Нека отстраним главния счетоводител, защото той щял да пречи на вещото лице”. Но до днес не сме видели вещо лице. А  тези два месеца ние трябваше да завършим финансовата година и да оправим всичките тези сметки, които скоро ще видите всички вие”, заяви в първото си интервю като директор на ключовото общинско звено Георги Стоилов.

„ Мислим, че сме на прав път да вземем някои важни решения и скоро да въведем нови механизми за контрол да следим част от нещата, за които досега ни се прави забележка, като да кажем разход на гориво и другите големи разходи, които превозвачите правят, за да имаме и ние възможност да контролираме. На път сме да го реализираме това и мисля, че ще се случи скоро”, допълни той.

Какви са санкциите, наложени на превозвачите в последната година за неизпълнение на курсове? Какво го е накарало да се върне в общината, след като я напусна преди близо две години? Какви промени предстоят в работата на ОКТ и какви са намеренията на новия му директор? Четете утре Под тепето.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Новият шеф на ОКТ: Вадим всички цифри по договорите с превозвачите съвсем скоро

  1. Едно време градския транспорт беше само държавен… След което пуснаха и частни автобуси, но на тях си пишеше, че са частни… След което продадоха всичко на частниците… Моя въпрос е.. Е толкова ли е трудно даобщината да си вземе всички линий и да станат пак държавни автобуси?… Така няма да има чак толкова огромни разходи и компенсаций за частника… Те като си искат има и междуградски и селски автобуси… Идете си там и готово… Ама на някой не му отърва това да стане, че спира кранчето за крадене на пари…

  2. На ОКТ можеш ли да се качиш да те превози от точка А до т. Б?

    Само питам.

    ТРАНСПОРТ трябва, не просто …“контрол;“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.