АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

НКЖИ ще прави реконструкция на Бетонния мост, тепърва ще се търсят пари

Местният парламент ще гледа извънредно анекс към договора между държавното предприятие и Община Пловдив за пробива под Централна гара

Фирмата трябва да представи инженерно техническо решение за съществуващия пътен надлез, предвиждат се и две пасарелки за пешеходци

На заседанието си във вторник местният парламент ще разгледа изготвено допълнително споразумение между Община Пловдив и ДП НКЖИ, което касае пробива под гарата. Предложението влиза в дневния ред на сесията от извънреден порядък, вносител е кметът Здравко Димитров. След одобрение от страна на съветниците той и директорът на държавната компания трябва да го подпишат официално.

Документът изяснява, че се предвижда от НКЖИ да представи инженерно техническо решение за извършване на реконструкция на съществуващия Бетонен мост, а после заедно с местната администрация да търси пари за проекта. Припомняме, че позицията, която от Община Пловдив отстояваше бе и за финансиране на нов пътен възел от страна на ДП-то.

Споразумението е необходимо, за да може след техническия проект Община Пловдив и НКЖИ заедно да внесат документ за издаване на строително разрешение за пробива. Също така става ясно, че се предвиждат и две допълнителни пешеходни пасарелки.

Към момента няма входиран технически проект в Община Пловдив.

От градската администрация искат да покажат проекта след като е готов на пловдивчани и медиите.

Припомняме още, че в обществената поръчка са включени дейности по изграждането на пробива и демонтирането на моста, а фирмата-изпълнител е „Трейс холд груп”.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Едни хора търсели пари, за да ремонтират моста, а други хора – за да го съборят (демонтират, както са се изразили). Нищо не се разбира, но подозирам, че „демонтирането“ – ще изпревари ремонта.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина