Неправилно изпреварване и несъобразена скорост са сред причините за мелето в Кючука в деня на изборите

Актуално Новини Темида
Порше

Шофьорът на Поршето е арестуван за срок от 24 часа по Закона за МВР, след изтичането на които, предстои да бъде разпитан в качеството на свидетел

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство във връзка с възникнало пътнотранспортно произшествие на 14.11.2021 г., на кръстовището на ул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Славееви гори“ в гр. Пловдив.

В хода на разследването е установено, че л. а. „Порше Кайен“, собственост на юридическо лице, управляван от М.М., на 37 г., се движел по ул. „Стефан Стамболов“.  При наближаване на кръстовището с ул. „Славееви гори“ настигнал движещия се пред него л. а. „Нисан“, собственост и управляван от Д.Х., на 18 г., и предприел маневра изпреварване.  Когато л.а. „Порше“  почти се изравнил с л. а. „Нисан“, последният предприел маневра ляв завой, препречил пътя на л.а. „Порше“ и последвал удар между двете коли.

Вследствие на удара лекият автомобил „Порше“ напуснал пътното платно и блъснал дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието водачът на лекия автомобил „Нисан“ е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Водачът М.М. напуснал мястото на произшествието и същата вечер се е явил в 5 РУ – Пловдив, придружен от баща си. Той е тестван за алкохол и наркотици. Установено е наличие на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за изследване. Тестът за алкохол е отрицателен.

Пострадалите от пътното произшествие пешеходци М.Д., на 49 г., и дъщеря й Н.Д., на 15 г. били откарани от екип на ЦСМП в болница за оказване на медицинска помощ. Установено е, че двете са без опасност за живота, както и третия пешеходец.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, включително водачът на л.а. „Нисан, както и пътниците в  л.а. „Порше“.  Иззети са записи от охранителни камери. Продължават действията по разследването с разпити на свидетели. Предстои да се съберат документи относно оказаната медицинска помощ на М.Д. и Н.Д. и да се установи с назначаване на медицинска експертиза характера и вида на причинените им телесни повреди. Предстои назначаването на автотехническа и автооценителна експретизи, тъй като следва да се установи механизмът на пътното произшествие, респективно извършените нарушения по Закона за движение по пътищата от участниците в него. Следва да бъде назначена химическа експертиза на кръвната проба на М.М. и оглед на приобщените по делото записи на охранителни камери. Действията по разследването продължават.  Към   настоящия момент не е повдигнато обвинение.

М.М. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, след изтичането на които предстои да бъде разпитан в качеството на свидетел.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.