АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Неофициално: Проф. д-р Марианна Янева ще е новият шеф на Онокодиспансера

Единствената дама, от общо петимата кандидати за поста управител на Комплексен онкологичен център – Пловдив, проф. д-р Марианна Янев е била класирана на първо място от конкурсната комисия днес, разбра Под тепето.

Настоящият управител д-р Парашкев Цветков е отпаднал още в първия етап на конкурса, така че днес комисията е оценявала останалите четирима, сред които проф. Янева е била предпочетена заради представената подробна и всеобхватната концепция за развитие на КОЦ-Пловдив в следващите три години.

В класацията следват: проф. д-р Илия Баташки, доц. Тихомир Дерменджиев и проф. Петър Петров, като според източници на Под тепето четиримата кандидати са оценени с много близки резултати.

Официален победител в конкурса ще бъде обявен, след като комисията изготви протокол в срок от 3 дни, но не и преди този избор да бъде утвърден от Общинския съвет. Очаква се това да стане на първото заседание през септември.

Припомняме, че в историята на тези конкурси има прецедент, при който ОбС-Пловдив реши да назначи участник, който не бе класиран на първо място от комисията.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина