Недобросъвестни граждани превърнаха в бунище северната алея на река Марица (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Забравеният град Зелен град Новини Под ножа

Малки нерегламентирани сметища се образуваха на куп места в красивата зелена зона между Герджика и УХТ. Хората от района питат къде е “Чистота”

Недобросъвестни граждани превърнаха една от най-красивите и зелени части на Пловдив- северната алея край Мария, между мостовете на Герджика и УХТ, в бунище. За това ни сигнализира наш читател, който живее в кооперация на  „Марица-Север”, в седящата от близо 40 дни разкопана част от крайречната улица.

„ Става въпрос наистина за невъобразима кочина, за което можете да се уверите в приложените снимки. Проблемът в културата на хората, но и в това че очевидно „Чистота” често забравя да мине от тук. Резултатът от това е повече от видим- боклуци от всякакъв тип се търкалят навсякъде, а около красивите дървета край реката на места са се образували малки нерегламентирани сметища. Снимките са направени днес в 13ч. и се вижда как сметта прелива от кошчетата и започва да се разпилява по тревните площи. А за капак, еко вандал си е направил труда да къса на дребни парчета десетки брошури на голяма верига хипермаркети и да се забавлява, превръщайки ги в конфети. А за всички останали жители на района и множеството родители с малки деца тук остава да се гневят на гледката, да страдат и да се опитват да почистят след акциите на този индивид или индивиди. Но е трудно, повярвайте ми- хартийките са толкова много и са навсякъде”, обрисува с думи и снимки в детайл казуса будният читател.

Той пояснява, че ситуацията става още по- сложна заради факта, че от разкопаването на улицата преди повече от месец ги няма големите съдове за битова смет. А вчера са изчезнали и тези за разделно събиране.

„ Много хора без отношение към средата оставят торбите си с домашен боклук директно на тротоара, а той най-често отново по един или друг начин се озовава в зелената зона. Трябва да бъдат взети мерки, при това без отлагане. Тъй като тази любима на много пловдивчани зона не може да изглежда по този начин. Да, ангажимент на гражданите е да пазят, но това е въпрос на съвест и отношение. Но задължение на общината е да поддържа и чистотата, и зелените площи. Нещо, което хората от квартала не забелязват напоследък”, допълва авторът на сигнала.

Той подчертава, че загрижените за района хора настояват за облагородяване на зелените площи, там където има нужда. За скоростното асфалтиране на разкопаната отсечка от бул. „Марица- Север”, връщане на съдовете за битова смет, допълнителни кошчета по алеите и съоръжения, които да не допускат спиране на автомобилите в тревните площи.

„Не се искат много пари за всичко това, ако това е оправданието на районната администрация. Иска се желание и отношение”, завършва читателят ни.

Споделете ни във:

1 коментар за “Недобросъвестни граждани превърнаха в бунище северната алея на река Марица (ГАЛЕРИЯ)

  1. Същото сметище е и зад магазин,, Слънчеви лъчи,,(старите)!!! Къде е еко грижата!? Тънем в боклуци!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.