Актуално

Нашенци превземат пистата на Шумахер

Image title
Наши момчета ще оставят следи от изгорели гуми на пистата на Михаел Шумахер в Германия. Двама от най-добрите пилоти любители на писта Лаута ще имат възможността да карат картинг в Керпен. Това е голямата награда в годишния финал на любителския шампионат по картинг през сезон 2009. През цялата година над 300 от най-запалените фенове на картинг спорта в две възрастови групи се състезаваха в месечните финали, за да получат квоти за участие в гранд финала.
Регламентът на надпреварите беше организиран по точковата система, която се използва в състезанията от Формула 1. Кулминацията на шампионата по картинг BECK’S GRAND PRIX и LAUTA JUNIOR KARTING CUP ще е в неделя от 11:00 ч., когато общо 26 пилота, натрупали над 11 точки през този сезон, ще се включат в последното за годината любителско състезание. С него официално ще бъде закрит и картинг сезонът. 
Годишният финал ще се проведе в две отделни състезания, в които пилотите ще бъдат разпределени въз основа на тяхната възраст. С най-добър точков актив във финала влязоха Мартин Манолов и Лъчезар Панчовски, които са сред основните претенденти за шампионската титла.  Те ще получат и специални призове за най-много точки в шампионата и ще имат ФЪН ЕКШЪН УИКЕНД на Картинг писта Варна с пейнтбол, Off road екскурзия с бъги, Rotax и човешки джаги.
Главен съдия ще бъде двукратният републикански шампион по картинг в клас С Ивайло Цонев. Любителският шампионат по картинг „BECK’S GRAND PRIX” & „LAUTA JUNIOR KARTING CUP” се организира за седма поредна година на писта „Лаута” съвместно с БФКС и с партньорството на BECK`S.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина