АктуалноИзбориНовини

Напускането на отцепниците от ИТН вече е в ход

Петимата депутати, които обявиха, че напускат ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН), вече са подали заявленията си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

Това са Николай Радулов, Деян Петков, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Георги Георгиев. Те са подали своите заявления за излизане от ПГ на ИТН, както обявиха вчера на пресконференция, и стават нечленуващи в парламентарна група народни представители.

Вчера стана ясно от пресконференция на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, че петима депутати напускат парламентарната група на партия „Има такъв народ“. Това се случи след като преди броени дни, лидера на ИТН Слави Трифонов обяви напускането на управляващата коалиция, като за причина посочи политиката на България за Северна Македония, както и финансовата политика.

Радостин Василев обаче вчера обяви, че Северна Македония е само формален повод, а всъщност причината е съвсем друга – накърнени финансови интереси. По думите му именно Министерството на регионалното развитие и благоустройството, управлявано от Гроздан Караджов от квотата на ИТН, е „взривило“ коалицията. Именно „Продължаваме промяната“ твърдяха, че причината за разрива и напускането на ИТН е това, че са отказали да дадат още близо 4 млрд. лева в министерството на Караджов.

„Надеждите на много българи от последните две години най-вероятно ще останат нереализирани. За съжаление обаче поведението на г-н Трифонов като едноличен собственик на партията, което самоизчегърта партията, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата“, заяви Радостин Василев.

Последваха обвинения от страна и „Има такъв народ“ към отцепниците. От партията на Слави Трифонов нарекоха Радостин Василев „мутра, която е готова на всичко за да бъде министър, да бъде с гел и с мръсни пари в джоба“.

Представителите на ИТН пуснаха и запис, който им е предоставен от депутата Христинка Иванова, която първоначално е имала намерение да се отцепи от групата, но после е размислила. Тошко Йорданов твърди, че гласът от записа е на Радостин Василев, който заплашвал Иванова и я притискал да напусне парламента.

Източник: dariknews.bg

Видео: Новините на NOVA

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Само като му видиш гнусната катилска сура на тоя пумак и ти става ясно ,че той е спяща клетката поставена и взривена от своите господари когато са имали нужда от това. Гнусливите дуполизнически медии тип Дневник и вие ,закачени на чужда хранилка обаче сте готови на всичко да покажете чалгаджийка като най-черен дявол.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина