Актуално

Найджъл Кенеди репетира с 22-ма пловдивски филхармоници

Image title
Найджъл Кенеди ще пристигне няколко дни преди концерта си в Пловдив за интензивни репетиции с музикантите от Пловдивската филхармония. Както е известно, заедно с тях виртуозът на цигулката ще открие официално Есенния салон на изкуствата в Античния театър на 1 септември с композиции на Дюк Елингтън и Бах. Ексцентричният британец
гостува за първи път под тепетата по покана на Община Пловдив и АРТ БГ.
Все още се уточнява дали артистът и антуражът му ще дойдат у нас на 29 или 30 август. Ясен е обаче съставът на бенда, с който цигуларят пътува:  Doug Boyle (китара), Orphy Robinson (маримба и вибрафон), Tomasz Grzegorski (саксофон), Adam Kowalewski (бас) и  Krzysztof Dziedzic (барабани и перкусии).
Последните трима полски инструменталисти познаваме от миналата година, когато  мистър Кенеди заедно с тях и пианиста Piotr Wylezoł представи джаз албума „A Very Nice Album“ на живо в зала 1 на НДК.
Със своя бенд и българските филхармоници Кенеди ще репетира всеки ден сутрин и вечер до постигане на пълен синхрон между 22-мата родни музиканти и гостите, тъй като освен като ексцентрик Кенеди е познат и като абсолютен перфекционист.
В концертната програма, на която ще се наслади пловдивската публика, влизат евъргрийни на големия джазмен Дюк Елингтън, както и класически фрагменти от Йохан Себастиан Бах.
Билети за концерта на Найджъл Кенеди и Пловдивската филхармония могат да бъдат закупени на касата пред община Пловдив и в мрежата на Eventim и неговите партньори на цени между 40 и 60 лв, както и ВИП места по 80 и 100 лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина