АктуалноБългарияГрадътЕвалаНовини

Началникът на пожарната в Карлово е пожарникар на годината в Пловдивска област

Главен инспектор Таню Чалъмов стана комплексен победител в Областния етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2020“

Двама младши инспектори и старши спасители – водолази от сектор СОД – Надеждю Агов и Красимир Добранов представят Пловдив днес на финала днес

Комисар Георги Мангараков, директор на РДПБЗН-Пловдив връчи отличията на победителите в Областния етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2020“ на кратка официална церемония, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, днес  в сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Комплексен победител е началникът на РСПБЗН-Карлово главен инспектор Таню Чалъмов.

Той е отличен за цялостната си работа по организацията и справянето с едни от най-тежките пожари през изминалата нелека година, когато в Карловския балкан бушуваше горски пожар на стотици декари.

„Заедно с огнеборците от Карлово и служители на Държавното горско стопанство в района, под негово ръководство, момчетата направиха възможно невъзможното, за да прокарат просеки на 90-градусов наклон и да се справят със стихията,“ каза комисар Георги Мангараков.

Двама младши инспектори и старши спасители – водолази от сектор СОД – Надеждю Агов и Красимир Добранов представят Пловдив днес на финала на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2020“ в София, затова наградите им от Областния кръг получи техният пряк началник и шеф на Първа служба гл.инсп. Димов.

 

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина