На заведение, мол или кино само с Covid сертификат от 00.00 часа на 21 октомври

Актуално Гласове Градът Живот Новини
зелен сертификат

Covid сертификат влиза в сила у нас от 00.00 часа на 21 октомври, съобщи служебният здравен министър Стойчо Кацаров. „Преобладаващото мнение на експертите беше да се заложи на варианта със зелен сертификат. Заповедта е почти готова, до края на деня ще бъде публикуване и ще влезе в сила от 00:00 ч на 21 октомври“, обяви той. Тя предвижда всички дейности, които се извършват на закрито да се извършват само при наличието на зелен сертификат и контрол на входа.

Всички дейности на закрито ще се осъществят само с ваксинационен сертификат- кина, театри, заведения, музеи, галерии, спортни зали, клубове, басейни, хотели, молове. Такъв документ се издава срещу завършен цикъл на ваксинация, преболедуване на COVID-19 или отрицателен PCR тест до 72 часа или антигенен тест до 48 часа.

Зелен сертификат няма да се изисква за хранителни магазини, банки, аптеки и автобуси.

Всички бизнеси, които не желаят да приемат този метод, просто няма да работят. Заведенията за хранене и хотелите също –  и посетителите, и персонала трябва да имат зелен сертификат.

Там, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на сто хиляди, ще се прекъсват учебните занимания. Ще се разглеждат ситуациите по общини. Присъственото обучение на студентите ще се допуска само при „зелен“ сертификат.

Преустановяват се свижданията в болниците.

„Въвежда се изискване за работещите в здравния заведения и старчески домове в страната, като те трябва да работят само при наличие на зелен сертификат“, съобщи министър Кацаров.

Мерките за учениците ще бъдат преразглеждани по общини, а не на национално ниво.

“ Освен, че ще бъдат контролирани обектите, ще бъдат контролирани и лабораториите, издаващи сертификати. Ще проверяваме лабораториите, издаващи сертификат. Ако установим фалшив сертификат, ще отнемаме лиценза“, подчерта министър Кацаров.

На този етап изискването за зелен сертификат няма да е задължително за администрацията.

Сертификат не се изисква за деца под 12-годишна възраст.

Здравните власти дават толеранс от няколко дни, за да може всички да се подготвят за новите мерки.

 

 

Споделете ни във:

5 thoughts on “На заведение, мол или кино само с Covid сертификат от 00.00 часа на 21 октомври

  1. Европейският съюз и пед*лските им ценности. Но, нали нашите управници искат да са като западните си колеги пед*расти.

  2. Опитвате се да ни пробутвате ваксините, защото им изтича срокът на годност, а??? Ццц, няма да стане!

  3. Като почнат да фалират ще ви дойдат пред парламента копеленца долни.Масови протести ще има но на вас роби няма да станем.Ваксините във ваще алчни задници.НЕКА ВИ СПРЪТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ БАРДАК И СЗО СМОТАНЯЦИИИ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ГИ СКАСТРИМ ТЕЯ СЛУГИ НА ЕЛИТА

  4. Голяма грешка! ПРОТЕСТИ ще започнат. На хората им писнаха тези глупости с Covid. Няма да ни накарате да се ваксинираме. Не ние, вие не трябва да работите и да получавате заплати. А кауните в НС ще влизат ли със сертификат?!

  5. Скоро ще дойде народното недоволство и нови масови протести из България, затваряне на посолствата на Великите сили в България и публично изобличаване на всичките соросоиди, БКП-ДС червени номенклатурчици и всякакви продажници на високи постове, плюс закриване на тоталитарни идеи като „ваксинационни сертификати“, „зелени паспорти“ и ограничения за България и за територията на ЕС.

    След краха на съдебната реформа, следва и закриване на съдилищата и ВСС и разпускане и на мафиоти като Гешев и всякакви про-ковид ограничения грантаджии…

    А ако ЕС продължи с тези тоталитарни ограничения, нищо чудно да се разпадне и България да излезе от него и да си сключи споразумение като Швейцария с ЕС, и не – не всички ЕС-евроскептици са про-путинисти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.