МЗ проверява уволнението на зам.-директора на РЗИ – Пловдив

Актуално Градът Избори 2021 Новини

Д-р Аргир Аргиров бе освободен от 15 март т.г.

Доц. Стефан Шилев: в 10 ч. сутринта в РЗИ-Пловдив, от София, идва главния секретар на МЗ Георги Липчев. Влиза в кабинета на директора и заповядва да бъде уволнен един уважаван ръководител…, звучи като злоупотреба със служебно положение

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова ще разпореди проверка на Инспектората на Министерство на здравеопазването по повод сигнал за действия от страна на главния секретар на ведомството Георги Липчев, свързани с уволнението на заместник-директора на РЗИ – Пловдив д-р Аргир Аргиров. Това стана ясно по време на парламентарния контрол в отговор на зададен й въпрос от пловдивските народни представители от ГЕРБ инж. Иван Тотев и доц. Стефан Шилев.

В питането си двамата подчертават, че РЗИ – Пловдив,  е една от инспекциите, постигнали най-високи резултати в борбата с пандемията от COVID-19. Въпреки това в края на същата, когато огромната работа вече е свършена, когато са спасени стотици животи, на 14.03.2022 г. е връчена заповед за прекратяване на трудовите взаимоотношения със заместник-директора на инспекцията д-р Аргир Аргиров, в сила от следващия ден.

На въпроса какво е наложило освобождаването му без предизвестие и дали министърът на здравеопзването е запозната с мотивите, проф. Сербезова отговари, че не е необходимо да бъде запознавана, тъй това е правомощията на директора на инспекцията.

Отговорът й провокира доц. Стефан Шилев, който в репликата си от парламентарната трибуна заяви, че на 14.03.2022 г. в 10 ч. сутринта в РЗИ-Пловдив, от София, идва главния секретар на МЗ Георги Липчев. Влиза в кабинета на директора и заповядва да бъде уволнен един уважаван ръководител – зам. директорът д-р Аргиров. Тъй като, това е в правомощията на самия директор, звучи като злоупотреба със служебно положение и натиск от страна на главния секретар.

На мястото на д-р Аргиров е назначена д-р Мариана Щърбова, за която се говори, че е близка приятелка на майката на същия този главен секретар, която е с придобито право на пенсия.

„Бих искал само да напомня, че през август миналата година беше освободен поради придобиване на право на пенсия директорът на РЗИ-Пловдив, д-р Ваня Танчева-Манчева. Това се направи от вашия предшественик Кацаров, подсъдим в момента по редица дела. Тази информация съм я взел от антикорупционната търсачка Google”, заяви още доц. Шилев и попита дали е нормална шуробаджанащината, срещу която уж щеше да се бори четворната ви коалиция.

Той уточни, че целта на въпроса е да има справедливост, а целта –всеки следващ самозабравил се самодържец да си помисли три пъти, когато реши да дерибейства в Пловдив или където и да е другаде в страната, пък макар и да има формалното право за това.

Споделете ни във:

3 thoughts on “МЗ проверява уволнението на зам.-директора на РЗИ – Пловдив

  1. Самозабравил и Дерибействане са епитети отнасящи се за цялата клика на Мамин Тотев, а и за сегашните Здравко и Здравка. Градът ни е заприличал строителна площадка и саморасла джунгла, разрушени паметници на културата и т.н докато не се изкоренят всички кърлежи от тотевата клика няма да я бъде. И на малките деца е ясно за какво иде реч. Аман от недоволни и алчни псета.

  2. Ами тия гербаджии, Шилев, Тотев, не дерибестваха ли 12 години из Пловдив. Сума ти поразии и корупция създадоха. Противни типове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.