Молът на пловдивчани с грижа за посетителите си

Актуално Градът Новини

От Mall Plovdiv: „Ние сме осигурили дезинфектанти на основни точки в обекта, организация за еднопосочно движение и апелираме всички да спазват препоръките и правилата в условията на епидемиологична обстановка”

Съгласно заповедта на здравния министър от понеделник отварят врати всички търговски центрове на територията на страната. Веднага след влизането ѝ в сила, в петък и през уикенда бeше направена тотална реорганизация на работата в моловете.

С оглед запазването на здравето на своите служители и клиенти от управата на Mall Plovdiv въвеждат някои мерки, които ще бъдат в сила до отмяна на положението:

Контролиран достъп и ограничаване на броя посетители на територията на мола, както и в отделните търговски обекти.

Лимитиране на броя пътници в асансьорите,

както и на ескалаторите.

Недопускане на лица без предпазна маска покриваща носа и устата.

 

Цялостна реорганизация на движението в алеите на територията на търговския център така, че посетителите да следват еднопосочно движение.

Поставяне на дезинфекциращи изтривалки на входовете на търговския център.

Поставяне на станции с одобрен от Министерството на здравеопазването дезинфектант за ръце за свободно ползване от посетителите в близост до входовете на търговския център, както и в сервизните помещения.

Поставяне на информационни табели, напомнящи знаци и аудио съобщение за спазване на социална дистанция от минимум 2 м.

Препоръка за използване главно на електронни и безконтактни методи на плащане.

Увеличен персонал и респективно честотата на почистване и допълнителна дезинфекция на всички повърхности в целия търговски център, включително тоалетните помещения. Всички служители са оборудвани с предпазни средства.

Намалено работно време, от 11 до 20 часа както и насърчаванепо-краткия престой в затвореното пространство на търговския център – премахване на пейките в коридорите на мола.

Детските зони остават временно затворени.

Зоната за хранене, заведенията за бързо хранене и ресторантът на територията на търговскияцентър остават затворени за работа с клиенти на място.

Консумация на място на храни и напитки остава възможна в обектите с външна седяща зона и външен достъп каквито са Starbucks.

Mall Plovdiv ще работи с намалено работно време от 11 до 20 часа, а все още предстои да се уточнява кои търговски обекти ще отворят веднага като е възможно да има забавяне в отварянето на част поради нуждата от време за привеждане в работен режим. Актуална информация ще се публикува на уебсайта на търговския център www.mallplovdiv.bg.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.