АктуалноВластЗдравеНовиниПУЛС

Местният парламент утвърди д-р Дерменджиев за шеф на Онкодиспансера

Звеното за одит открило нарушения в КОЦ – Пловдив и по време на неговото управрение

Общинският съвет в Пловдив утвърди  доц. д-р Тихомир Дерменджиев за управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД с 31 гласа „за“ и 11 „въздържал се“.

Припомняме, че д-р Дерменжиев досега изпълняваше длъжността временно, след освобождаването на предишния вр.и.д. д-р Пламен Фотев.

Дерменджиев е единственият кандидат за поста, който се е явил на обявения от Община Пловдив конкурс.

11 съветници от „Демократична България“ и БСП не подкрепиха предложението,  защото доклада от извършения одит в Онкодиспансера не е бил предоставен на комисията по време на конкурса. Проверката обхваща период по време на управлението на д-р Фотев и на д-р Дерменджиев.

По думите на д-р Веселка Христамян от ДБ, одиторите са установили назначаване на хора с дублиране на дейности, създаване и промяна на спецификациите на сградата за линеен ускорител, плащане за неизвършени строително-ремонтни дейности и т.н.

“Има неща, които не ме притесняват лично като д-р Христамян, тук сме хора, които представляват данъкоплатците. Уважаемият учител д-р Дерменджиев, как ще обясни нарушенията, които са ставали и по време на неговото управление”, попита тя.

Според д-р Веселка Христамян от ДБ няма яснота относно концепцията за управление на общинското лечебно заведение и  гаранции, че няма да се повторят такива нарушения и в бъдеще.

Пред репортер на Под тепето шефът на Общинското здравеопазване д-р Калин Калинов, заяви, че докладът на одиторите е публичен и всеки, който иска, може да се запознае с него.

“За мен, в края на краищата, трябва да се избeрe директор. При толкова врeменно изпълняващи всеки наследява грешките на предишния и ето докъде стигат нещата. Трябва да има легитимно избран управител, който да си изпълнява задълженията и да носи отговорности. Защото така единия подписал договора, другия приемо – предавателния протокол – малко несериозно ми се струва, но така стоят нещата като процедури”, коментира Калинов.

Д-р Калин Калинов обяви още, че до края на мандата на кмета Здравко Димитров бившата Белодробна болница отново ще приема пациенти като първия общински хоспис в страната. За целта се търси европейско финансиране за проекта.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина