АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Медици на протест в Общински съвет – Пловдив

Дни преди да предложат отстраняването му, проф. Петър Петров вдига заплатите в МБАЛ „Св. Мина“ двойно

Част от екипа на общинската болница „Св. Мина“ декларира готовност да присъства на днешното заседание на местния парламент, където от извънреден порядък ще се обсъжда отстраняването на управителя на лечебното заведение проф. Петър Петров.

Припомняме, че в сряда стана ясно готвената дузпа за директора на бившата Първа градска с мотив, че имало напрежине между медицинския и административния персонал.   В писмо на шефа на Подкрепа пише също, че голяма част от служителите на болницата изразяват готовност за напускане.

От другата страна пък застават медици и друг персонал, които се застъпват за директора. В страницата на МБАЛ „Св. Мина“ в социалната мрежа има публикувана позиция от тяхно име, в която се изтъква, че проф. Петров е един от най-успешните управители болницата.

Той успя да изправи общинското лечебно заведение на крака, за да има готовност болницата да поеме една от най-тежките функции – лечение на заразените. Откакто Проф. Петров е управител на болницата драстично бе възвърнала своята печалба. Болницата не е била на загуба, както и всеки месец редовно без ден закъснение персонала получава своето месечно възнаграждение. Той не се поколеба да скочи в поредната благородна инициатива и организира два благотворителни бала за ремонт на Педиатрично отделение в здравното заведение. На 01/06/22г. приключи успешно втората кампания за събиране на средства и с пълна сила продължава ремонтът на отделението. А, най-новата похвална новина е, че благодарение на добрите финансови резултати, които общинската болница постига две години подред, откакто се управлява от проф.Петров. Без колебания той вдига двойно заплатите за всички медици“, пише в позицията.

Става ясно, че няколко дни преди да предложат отстраняването му, проф. Петър Петров вдига заплатите в МБАЛ „Св. Мина“ и то драстично.

Възнагражденията на лекарите стават от 950 на 2000 лева, на медицинските сестри – от 750 на 1500 лева, а на санитарките – от 700 на 910 лева. В бившата Първа градска болница работят общо 250 души.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина