АктуалноГрадътНовини

„Медичите“ запрашиха пак целия квартал, досъбориха красивата къща

Красивата стара къща на улица „Густав Вайганд“ и „Цар Иван Александър“ вече е на път да бъде тотално съборена след брутален терор от инвеститорите „Медичи“. В днешния ден целият квартал през 3-4 пресечки бе ужасяващо запрашен до невъобразими нива. Доказателство за това са също видео и снимки, споделени от Владимир Дончев в социалните мрежи. „94-годишната ми майка едва диша“, разказа той в интернет.

По думите му след подаден сигнал майсторите, които са длъжни да извършват разрушаването без да застрашават живота и здравето на околните, са получили акт за нарушение, но без детайли точно в какъв размер и за какво конкретно нарушение. Неадекватното отношение продължава от дни – сградата, която е със свален статут на културна ценност, а в момента тече процедура на връщането на този статут се събаря от месец и половина по този начин.

Само преди няколко дни разрушителите си бяха запалили огън от стари дървени материали, като тровиха квартала с ужасяващ дим, докато не им беше направена забележка от преминаващ служител на пожарната. В другите дни пък разрушаването на по-високите етажи бе съпроводено с хвърчащи камъни и тухли из целия площад пред сградата.

Припомняме, че свързания с тях инвеститор и строителна фирма работят и в Капана, където събориха друга здрава стара къща, но при изкопа почти събориха съседната сграда. Съседите се чудят дали и в този случай компетентността на майсторите ще доведе до събарянето на някоя невинна съседна сграда и изобщо интересува ли се някой поне в общината и държавата от живота и здравето на хората около инвеститори, които явно не ги е грижа за това.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

    1. ЕТО КАК ЛЪСНА „ГРУБАТА ШАЯЧЕНА ПРАВДА“ ЗА МАСИРАНАТА КАМПАНИЯ ЗА „КРАСИВОСТ“ КАРА КАЛИНКОВА…

      ТО СИ БИЛО ПО ТАРИФАТА ХУЛИ / ХВАЛИ СВЕКЪРВЕНСКА ЗЛОБА И МАХЛЕНСКА ЗАВИСТ И ДРЯЗГИ.

      ПЪК НИЕ БУДАЛИТЕ СИ ГУБИМ ВРЕМЕТО ДА ГИ ЧЕТЕМ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина