АктуалноГрадътИзбори

Манол Пейков със заявка за битка на местните избори

Манол Пейков е едно от спряганите имена за кандидат-кмет на „Демократична България“ на предстоящите местни избори

Издателят и преводач Манол Пейков се прицели в местните избори наесен като основен приоритет. Както „Под тепето“ вече съобщи, той ще бъде седми в листата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ в Пловдив-град. Той в последните месеци се занимава активно със събиране на средства за дарения за Украйна – генератори за ток и книги, както и дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, за които събра огромни средства за малко време.

От коалицията са му предложили да води листата в Пловдив като първи, но той е отказал по няколко причини – понеже иска да участва като подкрепа, а не като водач; поради уважението му към Никола Минчев (ПП), който ще води пловдивската листа; както и защото седмото място не го превръща в аутсайдер, защото листата може да се пренареди с преференции.

Основен момент в позицията му, публикувана като статус във фейсбук профила му, обаче е друга: участието на местните избори през октомври. Манол Пейков в прав текст заявява, че смята, че ще е най-полезен на градско ниво, а не на национално. „Истинската битка очаквам да бъде на местните избори наесен“, заявява Пейков.

Манол Пейков е част от „Да, България“, които са една от трите партии в обединението „Демократична България“. Той е едно от спряганите имена за кандидатура за пловдивски кмет на „Демократична България“ на предстоящите местни избори през октомври месец.

Ето и целия коментар на Манол Пейков:

Скъпи приятели –

Знаете как е в живота: понякога се получава разминаване между това, което човек иска, и това, което знае, че трябва да направи.

Да, правилно се досещате – говоря за предстоящите избори.

Винаги съм бил обществено ангажиран и би било повече от странно точно сега – след толкова дадени интервюта, в които споделям оптимизма си за бъдещето на България предвид гражданското общество, което се ражда и съзрява пред очите ми – да дам заден ход.

Към това обаче следва веднага да добавя, че винаги съм гледал на себе си много повече като на общественик, отколкото като на политик. И отгоре на всичкото се намирам в онази златна възраст, в която вече знам какво искам и все още имам силите да се боря за него.

Затова личното ми усещане е, че бих бил най-полезен там, където ще имам реално поле за действие – и ще има реален шанс да видя (поне част от) резултатите от труда и усилията си в рамките на един управленски цикъл.

С други думи – смятам, че ако мястото ми изобщо е в политиката, то е в градската, а не в националната политика.

В същото време обаче съм пределно наясно колко важен е вододелът, на който се намира България – вододел между автокрация и правова държава, между Европа и Евразия, между привидна и истинска демокрация, между бъдеще и минало. И че тази мащабна, цивилизационна битка, се води именно в парламента.

Наясно съм също така колко огромен актив е доверието – в а ш е т о доверие – което спечелих през последната година. Чувствам сериозна отговорност към този актив – и именно затова смятам, че той трябва да бъде и н в е с т и р а н в тази битка.

Затова ще видите името ми под номер 7 в бюлетината на ПП-ДБ за парламентарните избори в 16-и многомандатен избирателен район – Пловдив град.

* * *

Седмото място в листата си избрах сам.

Т в ъ р д о отказах да влизаме в режим на преговори с коалиционните ни партньори да поема водачеството в Пловдив (макар да ми беше предложено).

Първо, защото моето участие в бюлетината е подкрепящо, а не водещо. А истинската ми битка очаквам да бъде на местните избори наесен.

Второ – защото уважавам и ценя Никола Минчев като човек и политик; вярвам в почтеността му и политическото му бъдеще и се присъединявам към предвожданата от него бюлетина с радост и без сянка на какъвто и да е вътрешен конфликт.

Трето – понеже (като член на Националния съвет на „Да, България“, участник в поредица от избори и бивш депутат) ми е пределно ясно колко деликатна работа е функционирането на една коалиция (хеле пък на коалиция, състояща се от коалиции!). Разбутването на дълго обмисляни и договаряни (на принципна, стратегическа основа) листи е като ефекта на пеперудата – уж дребна работа, но с потенциал да причини сериозни сътресения. Нито аз, нито младата ни коалиция имаме нужда от това.

И четвърто – понеже явяването ми на седмо място по никакъв начин не ме превръща в аутсайдер.

Ако убедено смятате, че заслужавам да бъда по-напред – има начин да пренаредите листата. Нарича се „преференция“.

Единственото „защитено“ място (такова, което не може да бъде изместено с преференции) е първото. В Пловдив град ние със сигурност ще спечелим повече от едно място. (Надявам се и вярвам, че ще са д о с т а повече от едно.)

Очаквам подкрепата ви.

Надявам се да я получа.

И обещавам ако я получа, да я използвам по най-почтения и смислен начин, на който съм способен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

 1. Щом ПодТеЛето публикува ЛИЧНИ ПОСТОВЕ ОТ ФЕЙСБУКЛУК на тоя-оня Мераклия, то тогава много ша ва замолиме да станете МИКРОФОН и на водещия популярните класации за Кмет на Града скромния безпартиен безпаричен (вероятно БЕЗ банкова сметка за директни Дарения или за ЩЕДРИ БАКШИШИ КЪМ МЕДИИ)

  г-н Стефчо АВТОГРАФА!

  1. Загелпените му увъртания как сам се сложил на 77-мото място в Листата, пък аз съм можел да го „преференцирам“ не ми се понравиха особено.

   Много хитроумен замисъл, някакси.

   На седмо място, пък ВСЕ ИЗ ЗАГЛАВИЯТА НАПОСЛЕДЪК = ПО КОЛКО ЛИ ИМ СНАСЯ НА „МЕДИИТЕ“?

   Позьорство пък хич не понасям, в неговия оперетен стил „Фигаро тук – Фигаро там“ па как прескочил до Турско да видел с очите си – е, та? Кел ФАЙДА? Че е по-грамотен от Зико, а и от Винету хубаво. Че си се харесва и се обича да, ама самовлюбен и самодоволен… ?

   Управленски административен опит пък никакъв из византийските интриги на пловдивския СелСъвет…

  2. Загелпените му увъртания как сам се сложил на 77-мото място в Листата, пък аз съм можел да го „преференцирам“ не ми се понравиха особено.

   Много хитроумен замисъл, някакси.

   На седмо място, пък ВСЕ ИЗ ЗАГЛАВИЯТА НАПОСЛЕДЪК = ПО КОЛКО ЛИ ИМ СНАСЯ НА „МЕДИИТЕ“?

   Позьорство пък хич не понасям, в неговия оперетен стил „Фигаро тук – Фигаро там“ па как прескочил до Турско да видел с очите си – е, та? Кел ФАЙДА? Че е по-грамотен от Зико, а и от Винету хубаво. Че си се харесва и се обича да, ама самовлюбен и самодоволен… ?

   Управленски административен опит пък никакъв из византийските интриги на пловдивския СелСъвет… Щом даже добросъвестният Славчо не успя да се пребори – Маноле, Манолее…

 2. „ПЕНКОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТИН!“

  Петков = за Президент!

  Или поне за Цар!

  За Царица!

  Гласуй, ма!
  –––––––––––
  Долу Българския ЧЕРВЕН КРЪСТ!

  Пари – само по личната банк. с/ка на Манол!

  (Дъното, майни!
  Ружа Игнатова поне не позираше! И пак – оглозганите й джолани вече се плацикат из Егейско…)
  ___________
  „… начин, на който съм способен…“ = той и баскетБОЛНИЯТ мозъклия завалията… именно

  1. авто-ГРАФ СТЕФАН – ЗА КМЕТ, ДА СПАСИ И ВЪЗСТАНОВИ ПЛОВДИВ, СЪСИПАН И РАЗГРАБЕН ОТ „ПАРТИЙЦИ“!

   ЦАР МАНОЛ ПЪРВИ ДА СПАСИ И ВЪЗСТАНОВИ МЕЧТАНАТА НЕЗАВИСИМА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ, СЪСИПАНА И РАЗГРАБЕНА ОТ ШОПИ НАЧЕЛО С ЮЧБУНАРСКИЯ МУТРО’ПОЛИТ’ИК МИКОЛАЙ ПОПА

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина