Лекар от Пловдив е носител на коронавируса

Актуално Градът Новини

Медикът работи в Пазарджик

25 са случаите на COVID-19, потвърдени у нас за изминалото денонощие

25 от изследваните през последното денонощие 1174 проби са дали положителен резултат. Тази информация изнесоха днес от Националния оперативен щаб.

Регистрираните за изминалото денонощие случаи /общо 25/, са разпределени по области, както следва: Видин – 1; Пазарджик – 7; Пловдив – 1; Разград – 2; Русе – 1; Сливен – 2; София – 8; Ямбол – 3.

В Пловдив нямаше нови случаи повече от 10 дни. По информация на Областния оперативен щаб, става дума за психиатър, който работи в болница в Пазарджик. Мъжът е на 36-години, от града на тепетата и пътува.

„Изследвал се е по собствено желание, не е хоспитализиран. Предприети са всички противоепидемични мерки,“ увериха от щаба.

Потвърдените към момента случаи на новия коронавирус в България са 2585, от които активни са 1116. Излекувани са вече 1322 лица.

В лечебни заведения с доказан COVID-19 се намират 141 пациенти, като 8 от тях са настанени в интензивни структури.

При 270 медицински служители у нас е констатирана коронавирусна инфекция. Установени са два нови случая на лекари в Пловдив и Сливен.

147 са починалите лица, при които е потвърден новият коронавирус. Последният съобщен смъртен случай е на 68-годишен мъж в Благоевград.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.