АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Лекар от Асеновград и стоматолог от Пловдив са сред новите случаи на заразени с коронавирус през почивните дни

 И двамата медици са карантинирани и са в добро състояние

През изминалите 48 часа на територията на област Пловдив има 6 новодиагностицирани случаи на Ковид-19. От новите случаи имаме две медицински лица – на лекар в Асеновград и стоматолог от Пловдив, установен от проведено епидемиологично проучване. И двамата медици са карантинирани и са в добро състояние. Изследвани са контактните им лица и колеги. Дадени са необходимите предписания.

Положителните проби от почивните дни са: три от Пловдив, и по една от Кричим, Садово и Асеновград. Статистика по общини: Пловдив – 949, Карлово – 53, Кричим – 27, Хисаря – 11, Родопи – 85, Стамболийски – 22, Калояново – 8, Перущица – 23, Раковски – 12, Марица – 41, Асеновград – 74, Брезово – 2, Куклен – 12, Садово – 17, Първомай – 7, Съединение – 14, Сопот – 9, Лъки – 23.

Общо случаите са вече 1389.

По данни на РЗИ оздравелите пациенти са 957 като за последните дни са 52-ма. Само през изминалото денонощие преборилите заболяването са 45 души.

На домашно лечение са 310 лица, под карантина 364. По данни на болниците, хоспитализираните пациенти са 100, от тях с доказана инфекция на коронавирус са 77. Четирима са настанени в интензивни отделения. За изтеклите две денонощия има само един хоспитализиран – жена на 75 години от община Садово, която е в добро състояние.

Свободните легла в отделенията за Ковид-19 са 115, 28 са за непотвърдени случаи, свободните интензивни легла също са 28.

През изминалата седмица 5 пациенти от областта са починали с доказан Ковид-19 . Всичките са мъже на възраст между 50 и 94 години. От тях трима са от град Пловдив, един от община Калояново и един от община Марица. Всичките са били с придружаващи заболявания – диабет, сърдечни и хронични заболявания. Така към днешна дата общо 44 са починалите лица, които са обявени в Националната система.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина