АктуалноГласовеГрадътЗелен градМненияНовиниОбщина Пловдив

Ландшафтен архитект: Има ли вятър, аз не излизам

„Да ви кажа, има ли вятър, аз не излизам. Голяма част от дърветата в града са опасни. Напълно сухи дървета и клони има навсякъде“. Така ландшафтният архитект Невена Цветкова коментира щетите от кратките, но силни пориви на вятъра вчера, след които дърво се стовари върху 4 деца, седнали на пейка.

“ Пловдив има огромна нужда от експертно управление на зелената система, защото тя освен, че е изключително важна за качеството на живот, понякога може да бъде и опасна“, добавя Цветкова.

Решението, според нея, е паспортизация на всички дървета в града с оценка на състоянието им, ежемесечни (ежегодни) обходи на всички зелени площи и улични дървета. Тя предлага още независим контрол върху работата на ОП Градини и паркове, както и създаване на структурно звено в община Пловдив, което да планира, опазва и възлага дейности, свързани със зелената система.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

 1. Назначаването на въпросната г-ца за Управител й дори НАЧАЛНИК НА ЗЕЛЕНИНАТА с чантаджийската задача „Регистър“ и право да коли-беси наляво-надясно е …предстоящо.

  Оспех пожелавам както и на ИНСИНЕРАТОРА!

  1. Ландшафтните инженери, ЛЕСНИЧЕИ, озеленители в Зелено Строителство поддържаме назначаването на нови КАЛИНКИ в чантаджийството на СелСъвет Пловдив!

   Направо на Равнище Десетий ЗАМ-КМЕТ

   (Щото само с девет Зам-а баскетБОЛНИЯТ мозъклия изгасна!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина