АктуалноБългарияВластГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Квартал в Пловдив, където парите и властта са недосегаеми

Наричат жилищния район около Пловдивския университет „Кварталът на богатите“. В едни други географски измерения там би трябвало да живеят измерения местните аристократи, които да са пример за подражание на цялото градско общество, тоест районът да е чист, уреден и подреден. В Пловдив това обаче не е така. На редакционната ни поща за пореден път получаваме писмо за липсата всичко изредено в предишното изречение.
Пловдивчанинът Ангел Попов в рамките на една 2-минутна разходка вижда няколко меко казано „нередности“. Ето писмото му, без редакторска намеса.
За пореден път разхождайки се из Пловдив констатирам, че има местенца из нашия град, където парите и властта са недосегаеми! Такова местенце е карето зад ПУ „Паисий Хилендарски“, център! Тук полицията не влиза, не глобява, не пипа!!! Тук закони няма, но има депутати, бивши министри, мастити бизнесмени, общински съветници и много кърлежи, които бързичко са осъзнали, че Раят е влезнал на земята!
Страхотен хабитат се оформя с протекцията на община и полиция! Нека да обобщим:
1. Кърлежите се научиха, че могат да паркират пред знаците за Синя зона и да висят по цял ден, а доста често и по цели нощи! Това не притеснява нито община, нито полиция! Е как ще ги притеснява? Това е „кварталът на богатите“! 
2. Кърлежите вече спират и отляво в еднопосочните улици! Защо да не спират? Санкции няма, няма и да има!
3. За нощуващите бусове по улиците да повдигаме ли темата? Наредба за тях има ли? Има! Спазва ли се? Не! Годишните прегледи са пълно фиаско, защото такива гробници като тази на снимката осмърдяват града ежедневно!!! Искали екология! Ами няма да има екология, докато частника извършва ГТП, а полицията и общината спят зимен сън!!!
4. В България няма демокрация, няма свобода на словото и печата и никога няма да има, докато съществуват такива недосегаеми местенца! ДА ЖИВЕЕ НОМЕНКЛАТУРАТА!!! НАВЕКИ!!!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. По-добре да беше застанал пред самия ПУ. И щеше да види разбитите плочки, неугледните тревни площи, мърлявия павилион, постоянно пълните контейнери за смет и боклука около тях, разбитите тротоари, фасове навсякъде, забодените за дърветата обяви за даване на квартири, паркирани коли. Новите студенти в началото паркират където им падне, но добре, че започнаха да им лепят глоби та не задръстват улиците. Изобщо плачевното състояние.

  2. Тотална безсмислица – трябва някаква хигиена на публикуване. Вероятно Ангата е някакъв студент от Смолян, който до скоро можеше да паркира по бордюрите, но откакто въведоха Синя Зона му секна хаирът. И не само на него – там беше тъпкано с Х, См, Сз, К и т.н. Не можеше да се минава. Иначе си глобяват доста щедро – който не вярва, просто да пробва – после Ангата ще върне парите. 🙂

    В квартала си живеят съвсем нормални хора – то и се вижда по колите.

    1. Бих допълнил, че квартала си е предимно от студенти и стари сгради. Относно глобите си е така, минават си доста често и стабилно поставят глоби, особенно паркинги и гаражи…..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина