Квартал излиза на протест заради отварянето на две улици тупик към булевардите „Свобода” и „Копривщица”

Актуално Гласове Градът Новини

Недоволството ще блокира за движение „Свобода” в сряда вечерта

Живущи в блоковете по продължение на бул. „Свобода”, в отсечката от „Васил Априлов” до прелеза на „Копривщица”, излизат на мирен граждански протест тази сряда. Те ще недоволстват срещу проект за реорганизация на движението, който предвижда две улици тупик в района да бъдат отворени за движение към натоварени пътни артерии. Става въпрос за излаз към булевард „Свобода” на ул. “Данаил Юруков“, и отварянето на ул. “Леденика“ към бул. “Копривщица“. Заради протеста в сряда, от 18:30 ч. до 21:00 ч., ще бъде спряно движението на превозни средства по бул. “Свобода“ в участъка от бул. “Васил Априлов“ до бул. “Копривщица“.

Маршрутът на автобусни линии №10 и 15 от основния вътрешноградски транспорт се променя, както следва:

Линия №15

ИЗК“Марица“ – кв.“Прослав“:

Бул.“Васил Априлов“, наляво по бул.“Пещерско шосе“, надясно по бул.“Коприщица-изток”, наляво по бул.“Свобода“ и  по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока:

Бул.“Свобода“, надясно по бул.“Копривщица-изток”, наляво по бул.“Пещерско шосе“, наляво по бул.“Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

Линия №10

Ул.“Юндола“ЖР“Тракия“:

Бул.“Свобода“, надясно по бул.“Копривщица-изток”, наляво по бул.“Пещерско шосе“, надясно  по бул.“Васил Априлов“, наляво по ул.“Захари Стоянов“, наляво по ул.“Гладстон“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока:

Ул.“Гладстон“,  надясно по ул.“Захари Стоянов“, наляво по бул.“Пещерско шосе, надясно по бул.“Копривщица-изток“, наляво по бул.“Свобода“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

 

 

 

 

 

 

 

Споделете ни във:

8 коментара за “Квартал излиза на протест заради отварянето на две улици тупик към булевардите „Свобода” и „Копривщица”

 1. Протестърите са най-вече живущите в блока Свожода 17-23, защото те ще бъдат най-засегнати, защото ще им се отнеме правото за паркиране от двете страни на блока. Четох им аргументите, какви ли не безумия са писали…. блока щял да им падне от вибрациите на колите минаващи по улицата. Самата отсечка щ1ла да се превърне в магистрала….
  Инициаторката на протеста можете да я чуете всяка вечер как крещи по мъжа си на терасата така, че да я чуе целия квартал. Сръбне една чашка винце и и дойде смелостта…

  1. Слушай бе,нашите деца играят по тия улици,на гимназията учениците,децата от яслата също са по тия същите улици. Това малък аргумент ли е,или си кьорав?

   1. Те децата от яслата нямат място на улицата, има си детска площадка с ограда. За паркирането кажете и за другите хора, които живеят на улици, пресечки на булевард, как ли оцеляват децата им. Ай стига глупости

  2. Инициаторката на протестите мисли и за Вашите интереси. Тази улица не е предназначена за такъв трафик. И не ние паркираме там, а живеещите в новите кооперации

  3. Абе ей бай х.й….ако си малко умен ще видиш в заглавието,че пише„ квартал”,което пзначава,че не само 1 блок ще бъде засегнат,а няколко.Много деца,които си карат колелата и тротинетките по улицата вече няма да може да го правят заради такива като теб…а даваш ли си сметка,че и ти няма да можеш да спиш денем и нощем,защото бръмченето на коли,мотори и камиони ще бъде под прозореца ти.За пропадането на блоковете да не говорим…ще стане още по-страшно..и понеже не си толкова компетентен по въпроса,то наеми си такова лице и мини през дългия блок малко хората да ти обеснят,мини през другите 4 блока,мини през „Войнишка слава”.За парко местата да ти обеснявам ли като на малоумник,че улицата е пълна с коли на хора,които живеят на „Пещерско шосе” и новозастроените сгради по малките околни улички и ние няма къде да си паркираме колите,а през деня пък учениците от Тета паркирват тук и е лудница.Тук става въпрос за спокойствието на децата,а не кой по кого вика и къде паркирва.Ти като си против ходи си сипи едно и викай по жена Ти,че да се чуеш и ти…па вземи си лягай….аман от малоумници като теб…растете като гъби

  4. Ами аз не живея там, но отварянето на тези улици е безумие. Да отвеориш улици между два ожиевени булеварда си е малоумие. Колко трафик ще мине оттам и за какво, за да може някой да си кара детето на ясла и градина и да спести тежките 2-3 минути, за 2-3 през деня (сутрин и вечер)?

   Вместо това всеки ще цепи оттам, за да спести светофари и задръствания по Васил Априлов и Пещерско.

   Това е малоумно и дори аз който водя детето си в яслата и в детската градина намирам идеята глупава. Да прекараш път през такъв спокоен квартал, който от 4-те страни е обграден от булеварди е ненужно.

 2. Тези добре ли са не знам, като се навра в този квартал половин час се въртя да намеря от къде се излиза, а всеки ден съм там

  1. Ми то нашия квартал не е за нескопосани шофьори като теб.Много сме си добре даже….когато имате проблем като нашия във вашия квартал друга песен ще пееш…пък едва ли знаеш къде са тези 2 улици,че да вземаш отношение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.