АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаРазследване

КПКОНПИ проверява Пламен Моллов за конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) проверява за конфликт на интереси на ректора на УХТ проф. Пламен Моллов, съобщи бившият депутат от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. Той уточни, че е научил за това, след като е задал въпрос на Комисията.

Мирчев съобщи, че причината за проверката на КПКОНПИ е, че в средата на 2020 г. назначено от Пламен Моллов длъжностно лице в УХТ, след неуспешна процедура по Закона за обществените поръчки, изпраща покана за пряко договаряне към фирма „Люпеан“ за 165 хил. лв. без ДДС. В документацията има изискване фирмата да се занимава със строително-ремонтни дейности. В Търговския регистър обаче „Люпеан“ ЕООД няма регистриран такъв предмет на дейност. По данни от СЕБРА от 2020 г. насам „Люпеан“ ЕООД е получила допълнително сума от 71 851 лв. от УХТ.

Едноличен собственик на „Люпеан“ ЕООД е Любен Йочков. Той е и съсобственик на „Монело“ ООД заедно с Неделчо Моллов и Петя Моллова – син и съпруга на ректора на УХТ Пламен Моллов, както и на „Мултихрис“ ООД отново заедно със сина на ректора.

Ректорът на УХТ бе замесен в чутовен скандал  след изтичането на запис, от който може да се предполага, че предлага на шефа на Българската агенция по безопасност на храните подкуп проф. Христо Алексиев, за да бъде запазена дейността на „Евролаб 2011“ на граничния пункт Капитан Андреево.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина