АктуалноГрадътЖивотЗабравеният градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Костадин Димитров: Ще искаме промяна на Пешеходния мост

„Ще искаме промяна на Пешеходния мост”, потвърди днес Костадин Димитров. Той даде ясен сигнал, че темата е в дневния ред на администрацията и се търси най-доброто й решение. Въпросът бе повдигнат от кмета на район Централен Георги Стаменов още в предния мандат, а с началото на този той срещна подкрепата на някои от групите в местния парламент, а и на голяма Община.

Вчера е трябвало да има среща на общински съветници и общинското ръководство с представител на ръководството на Българска банка за развитие, която стопанисва съоръжението, но тя е била отложена заради заболяване на човека от банката.

“ Разговорът вчера не се състоя, но аз ще имам още тези дни среща с представител на ББР и се надявам още следващата седмица да имаме някои уточнения по тази тема, тъй като тя е дълга“, заяви днес Костадин Димитров.

“ Тази част с пешеходния мост не съответства на цялата пешеходна зона на Пловдив, която знаем е най-дългата. Ще искаме промяна, но нека проведем нашите разговори и да разберем самата ББР какво предлага. Тогава ще са ясни възможностите“, добави по темата кметът.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. Всичко друго в Пловдив е перфектно, в следствие на мъдрото управление години на ред от „Рушащите за Пловдив“ гербери, та остана само този изключително наболял, спешен проблем за града. След това Пловдив става „пей сърце“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина