АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Колонката на бармана: Как българопитека да се научи, че простотията е опасна?

Колко пъти трябва да се случи една и съща нелепа трагедия? Що за хора са това и защо изпитвам срам, че ги наричам хора? А тези, които ги покровителстват? Те какво са?

София, ул. Монтевидео, около 17 часа следобед е и си чакам пицата. От другата страна на улицата е НБУ, а до него Била и Пепко. Вали на пресекулки от няколко часа и всичко е мокро.

Излизам от мислите си, защото съм бомбардиран от гърления трясък на два огромни двигателя. Вдигам глава и на няколко метра от погледа ми профучават синьо SUV и черен седан. За марките не съм сигурен, бързо изчезват от хоризонта, но въздухът мирише на немско производство.

Пицата ми излиза от пещта, взимам си я и сядам на пейка. Замислям се над случката и цялостната обстановка, в която се разви.

Сиво коте се качва на пейката, за да си проси мръвка. Отпращам го с докосване с лакътя и „Мацо, не бъди нахално“. Слиза и отива да наглежда територията си от съседната пейка.

Веднага след като профучаха двата индивида, които са решили да се дърпат в жилищен квартал на университетска улица, отново се присетих ясно за какво.

Три обвинения срещу Георги Семерджиев

Какъв ужас трябва да се случи и изобщо има ли такова нещо, което да покаже на българопитека, че някои от простотиите, които върши са опасни и за други хора?

Шофьорът, убил две момичета в София, е играл и в Ботев Пловдив

Колко пъти трябва да се случи една и съща нелепа трагедия? Що за хора са това и защо изпитвам срам, че ги наричам хора? А тези, които ги покровителстват? Те какво са?

Държавата на БГ Жоровците – ВИДЕО

Поглеждам котето, то премигва очаквателно, отделям му едно парче шунка, което бързо изчезва.

Днес WCC почти единодушно си гласува оставането на каскета на поста му, а двете мекерета сигурно вече смучат накъде наргиленца. Не знам, страх ме е да погледна новините.

Валентин Вълканов разказва за писателя, който написа “Писателя”

Още от Колонката на бармана

Автор: Валентин Вълканов

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Ингилизацията на българопитека у Капано смайва:
    БАРМаН каже, а пък за бизнисменина ‘потребяват БИЗНЕСМеН – което е всъщност множесвеното число на съществителното!

    Ама най-се-кефимЕ от произношението по сливЯнски / чЯрпански диЯлект на съкращението за едносричния алабамски селяндур „ФАН“ от ФАНАТИК, привърженик!

    Колонката на БАРМеНА …кърти мивки!

  2. Може да се наблюдава и в кв. Капана, където всяка седмица се погазват редица закони и наредби от заведения, които си правят каквото си искат…

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина