АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиНовиниОбщина Пловдив

Колите тръгват по пробива „Модър- Царевец“ утре

Новоизграденият пробив „Модър-Царевец“ между районите Западен и Южен ще бъде пуснат за движение утре. През подлеза ще тръгнат първите автомобили и велосипедисти, но това ще стане едва след като бъде завършена напълно маркировката по новото трасе.

Очаква се кметът Костадин Димитров официално да открие ключовата пътна връзка утре след обяд, която до голяма степен ще освободи напрежението с трафика в града.

В момента ударно се работи по завършването на детайлите от големия обект при улиците „Солунска“ и Царевец“. Лентата на пробива няма да бъде отрязана докато не бъде детайлизирана цялата организация на движение в зоната в западната част заради затварянето на кръстовището със „Солунска“.

Освен автомобилния тунел са изградени вело и пешеходните връзки, има стълбища и асансьори. Разширени са и двете страни на подлеза на „Модър“ и „Царевец“. Частта от „Солунска“ до хирургиите остава затворена- по отсечката има още дейности по ВиК инфраструктурата и разширението й.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

    1. Какво честити още нищо не е готово нито е пуснато движението. Ето дойде утре все още нищо няма. Няма и да има. Ама бързайте да се радвате на нероден Петко.

  1. Ехаааа, какво нещо е ГЕРБ да те управлява. Ето, след 17 години пускат гигантското съоръжение с невероятната дължина от 300 метра. Е, не е завършено на 100 %, ама има време. Не знам само като колите стигнат до затворения от 10 години бул. Ал.Стамболийски“ на къде ? Велики са, умни са, можещи са и не са крадливи. И да не забравите сега на изборите да гласувате пак за тях !!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина