Актуално

Колата на Джейн Мейнсфилд, Мандела и Гранд Хотел Будапеща на СФФ в Пловдив

Неделята е само ден за кино особено, когато се случа София Филм фест в Пловдив. Днес фестът ви предизвиква с три прожекции.

В 16:15 часа можете да гледате филма на Били Боб Торнтън КОЛАТА НА ДЖЕЙН МЕЙНСФИЛД. Филмът е трогателна история за няколко поколения от семейството на Джим Калдуел, който сам е отгледал четирите си деца, след като жена  му го напуска заради друг мъж и заминава за Англия. 30 години по-късно, през 1969, бившата му съпруга умира. Вторият й съпруг заминава за погребението в САЩ заедно с двете си пораснали деца. Двете семейства се срещат за първи път, като някои от последиците са доста изненадващи. В звездния актьорски състав са още Торнтън, Кевин Бейкън, Робърт Патрик и Франсис О’Конър.

Ранната вечерна прoжекция от 18:30 часа е на МАНДЕЛА – ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ СВОБОДАТА. Филмът  с Идрис Елба и Наоми Харис проследява изпълнения с премеждия и  изпитания живот на южноафриканския политик и борец за свобода Нелсън Мандела. Историята се фокусира върху най-важните събития белязали завинаги живота  му: от детството в малко провинциално градче до деня в който е провъзгласен за първия демократично избран президент на Южна Африка. Изследване за човека, когото светът не познава – любителя на скъпи коли и красиви жени, боксьора ентусиаст и плейбой, талантливия адвокат и борец за свобода. И поглед към личния живот на Мандела и любовта към съпругата му Уини, която дава тласък на общата им борба. Задълбочен портрет на водач, чиято борба за свобода ще повлияе на живота на хора по целия свят и ще вдъхнови поколения.
Всичко това е представено по впечатляващ и паметен начин на екрана от режисьора на филма Джъстин Чадуик.

Днес по изключение късната прожекция е от 21:00 часа. В поредната си приказна история ГРАНД ХОТЕЛ БУДАПЕЩА Уес Андерсън можете да видите изключителен актьорски състав – Ралф Файнс, Едуард Нортън, Оуен Уилсън, Тилда Суинтън, Джуд Лоу, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, Харви Кайтел, Уилям Дефо.

Легендарен портиер работи в известен европейски хотел. Сприятелява се с млад служител, който се превръща в доверено протеже. Историята включва още кражбата на безценна картина и битката за огромно семейно богатство, на фона на променяща се Европа през първата половина на XX век.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина