АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовини

Кой как гласува в ОбС при приемането на Общия устройствен план

Емоциите от вчерашната драматична сесия на Общински съвет още не са отминали. Фейсбук гърми от множество гневни постове и коментари относно решението в местния парламент да приеме измененията на Общия устройствен план с така заложената строителна бомба за 81 декара в парк „Отдих и култура”. Мнозинството отказа да отложи точката за следваща сесия, както и да оформи предложението така, че да бъде запазена зелената зона и да бъде защитен обществения интерес. Дори под натиска и погледа на гражданското общество в пленарната зала, 39 съветника гласуваха „За” приемането на новия ОУП с така заложените параметри.

Днес стана ясно, че пловдивчани ще обжалват пред областния управител решението на местния парламент, като вече са подготвили и юридически доводи за това. Под тепето пък ще представи кой е как е гласувал вчера в пленарната зала.

Против приемането на така предложения Общ устройствен план с възможности за застрояването на 81 декара в парк „Отдих и култура” гласуваха едва 6-ма общински съветници- представителите на групата на Демократична България Веселина Александрова, д-р Веселка Христамян, Добромира Костова и Владимир Славенски, и нечленуващите в групи Слави Георгиев и Георги Величков. И шестимата бяха сред най-големите критици на упорството на Общината и колегите си да приемат на всяка цена обновения ОУП точно на сесията вчера.

По точката се въздържаха също шестима души- нечленуващите в групи Стефан Аксиев и Костадин Гаров, Кирил Търев от ЗС „Александър Стамболийски” и почти цялата група на ВМРО- Стефан Послийски, Димчо Петров и Иван Црънчев.

Почти цялата, тъй като Владимир Кисьов единствен от ВМРО гласува „За” приемането на Плана, заедно с още 38 съветника. Тук е цялата група на ГЕРБ в лицето на Александър Държиков, Ангел Славов, Анета Господинова, Атанас Узунов, Вера Тоскова, Георги Юруков, Георги Василев, Емил Русинов, Златин Велев, Иван Вичков, Иглика Казанджиева, Йордан Илиев, Петър Ганев, Станислава Лулчева, Стефан Дедев, Христина Кашилска. Със „За” гласува и цялата група на „Автентична лява БСП”- Ангел Иванов, Атанас Баташки, Димитър Чолаков, Добромира Тошева, Йордан Василев, Николай Радев, Тодор Стоилов. Интересното е, че групите на ГЕРБ и БСП гласуваха заедно вчера и при другото ключово предложение- за задействане на блокираща квота за Международен панаир- Пловдив. Само ГЕРБ и БСП бяха против него, но то мина.

„За” гласуваха и съветниците от Кауза България Едуард Сарафян, Константин Георгиев, Николай Бухалов, Румяна Толова и Цветелин Цоневски. Същото направиха и колегите им от Съюз за Пловдив Владимир Темелков, Гергана Стоянова, Евелин Парасков, Ивана Папазова. Предложението подкрепиха и земеделците от „Александър Стамболийски” Ангел Молев, Георги Колев, Петър Петров и Таня Георгиева. В мнозинството със „За” традиционно се включи и нечленуващият в групи Али Байрам.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. А кой как гласува Да НЕ бъде превзет панаира за винаги, Дернев??
    Дернев не ви казва чудно защо ли??
    ГЕРБ/ТОТЕВ /+БСП гласуваха ЗА. Говоря за важната точка, междинната, Дернев. Не се срамувай да казваш истината до край.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина