АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Кои са кандидатите за районни кметове на ПП-ДБ?

Кандидатът за кмет на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ Ивайло Старибратов представи кандидатите за районни кметове на коалицията.

„Убеден съм, че Пловдив се нуждае от добър и почтен кмет, който има решение на проблемите. Уверявам ви, че ще бъда такъв кмет. Но за да ги решим, е нужен екип. Част от който са районните кметове“, каза кандидатът за градоначалник коалицията проф. Ивайло Старибратов.

Шестимата кандитати маркираха най-важните акценти от своите мандатни програми. Те ще бъдат разкрити в детайл пред гражданите в рамките на кампанията в съответните райони.

Д-р Борислав Матеев

Подобряване на уличната инфраструктура, облагородяване на междублоковите пространства, увеличаване на зелените площи, чистота на въздуха – това ще бъдат част от приоритетите на кандидата за район „Източен“ д-р Борислав Матеев. Той ще инициира създаване на Граждански съвет от жители на района, компетентни в различни области, които да осъществяват обективна връзка с администрацията за своевременно решаване на проблемите.

„Източен е един от специфичните райони в Пловдив, който има и специфични проблеми, какъвто е чистотата на въздуха“. подчерта д-р Матеев. Той посочи парк Каменица като добрия пример за това какво е направено в Източен, но посочи, че подобни зони липсват в Изгрев и Столипиново, а това е пропуск.

Тони Стойчева

Обновяване на кварталната инфраструктура и изграждане на такава там, където липсва, строеж на детска ясла и детска градина, велоалеи във вътрешната част на квартала, премахване на изоставени МПС, превръщане на парк „Отдих и култура“ в модерен градски парк предвижда кандидатът за кмет на район „Западен“ адвокат Тони Стойчева.

„Гърда съм, че съм част от този екип. Аз съм сред хора, които с професионалната си реализация са доказали, че могат да се справят с решаването на проблемите“, каза Тони Стойчева. Тя подчерта, че всяко едно решение следва да се обсъжда с гражданите. Добави, че желае да работи за създаването на истински голям скейт парк край Гребната база.

Чило Попов

Кандидатът за „Централен“ Чило Попов е категоричен, че трябва да има глобална визия за района с цел запазване на идентичността, в това число и за архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив“, чието богатство са жителите, даващи облика му.

„Имам широки наблюдения върху градската среда на различни държави. Живял съм 10 години в Германия и 2 – в Испания. Намирам се в най-силните години на живота си, затова искам да отдам част от потенциала и опита си за общото добро. Омръзна ми да се възмущавам и да пиша сигнали, които никой не чете. Градската среда в Централен но ниво на съществуването й, без желание да изпъкне. Именно градската среда в Централен прави градът абсолютно неповторим в света. Омръзнало ми е да се разочаровам, аз съм на мнението, че ако искаш нещо да се направи, най-добре е да го направиш сам“, каза 44-годишният предприемач именно в областта на инфраструктурното изграждане.

Спиране на презастрояването и рушенето на паметници на културата, увеличаване на общите градски пространства и местата за паркиране, край на инженеринга в строителството, подобряване на комуналните услуги са сред другите му приоритети. Чило Попов посочи, че направи специален сайт, в който ще информира гражданите на района ежедневно и ще дава отчет пред тях.

Венцислава Любенова

Кандидатът за кмет на район „Северен“ Венцислава Любенова също е живяла дълги години в Ирландия и е уверена, че натрупаният там опит ще й помогне да реализира приоритетите си – модернизация на уличното осветление, спортните и социалните обекти, поддържане на междублоковите пространства, увеличаване на зелените площи, създаване на стратегия за управление на трафика.

Красимир Александров

За Красимир Александров, който има 20-годишен опит като преподавател във висше училище и в управлението на проекти, район „Южен“ и превръщането му в европейски жилищен район е кауза. Ефективен транспорт, решаване на проблема със сигурността и с бездомните животни, изграждане на обществени паркинги върху общински терени, преустановяване на безразборната продажба на общински терени на инвеститори и подобряване на социалната инфраструктура са сред приоритетите в мандатната му програма.

„За мен е чест да бъда в този екип. Виждам в професор Старибратов човек, който ще направи пловдивчани истински европейски граждани“, подчерта Красимир Александров.

Николай Гюров

41-годишният предприемач Николай Гюров, който е кандидат-кмет за район „Тракия“, е дипломиран икономист. Изграждане на нови улици за подобряване на мобилността, подобряване на инфраструктурата в Индустриалната зона, за да бъде подкрепен бизнесът, по-добра поддръжка на междублоковите пространства са сред акцентите в програмата му за модернизиране на района.

„Районните кметове са са най-близко до хората. Те трябва да са на една ръка разстояние от тях и проблемите в районите. Заради това друг мой приоритет е приемен час всеки ден“, каза Николай Гюров.

“ Виждаме какво се случва с финансите на града. Затова ще говорим за частична децентрализация на Пловдив. Той трябва да използва средствата, които генерира“, каза след представянето на кандидатите за районни кметове проф. Ивайло Старибратов, кандидат за градоначалник от коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина