АктуалноЖивотЗабавлениеЗабравеният градНовини

Кой кой е в Капана: Авторите на квартала

По павираните улици има цели 31 ателиета на самобитни творци – художници, дизайнери и занаятчии

Вижте къде да ги намерите

Знаете ли, че в Квартала на творческите индустрии в Града под тепетата към днешна дата има 41 автори?

Те са цветовете и духът на квартала и съхраняват неговия първоначален замисъл. Те са разположени на 13 улички в историческия стар квартал в сърцето на града.

По време на всички базари, които се провеждат в Капана, всеки един от тях е в своето кътче, направено с много любов и талант. Авторите ви очакват вътре в Капана, в своите ателиета и на своите адреси – там, където са били през последните години в студ и пек, в празник и делник.

Най-добре е да видите твореца в неговата Светая Светих, защото когато авторът е в ателието си там е цялостен. Там е целият му свят! Инструментите, материалите, произведенията му и самият той.

Всички те се познават, споделят живота и работата в Капана и го представят пред туристите с много любов.

През есента на 2019-а създадоха своя обща страница в социалната мрежа ФБ – Авторите от Капанаhttps://www.facebook.com/AvtoriteVKapana/. Имат свое лого и географска карта с ателиетата.

 

Още за Авторите от Капана вижте в КАПАНА.БГ

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

9 коментари

 1. Да питам господина “ мутрите вън “ до кога ще ни пробутва бивши партийни величия на пределна възраст и ще обезпечава всичко създадено след комунизма. Хайде стига нравоучение от изкукал архитект, явяващ се последна инстанция

  1. Нещо се гелпиш, какиното „ФЕН…“ арх. ТОПАЛОВА никога не е била от Номенклатурата на „…бивши партийни величия…“
   ФАКТ.
   А и целият ти хленч (на какво си днес?) е БАЯ ЗАГЕЛПЕН.

 2. Сбъркано заглавие.

  Авторът на СТРУКТУРАТА е арх. Антоанета ТОПАЛОВА, градостроител от ателие УРБА–А (УРБАНИСТ ама истински, не от ЛесоТехническите самозванци), която отърва чаршията от масивното БУТАческо лоби.

  „АВТОРИ“ сега може да има ОТ капана, ВЪВ капана, ИЗ капана, ала ниой от тях не е НА КАПАНА.

  1. А освен това като погледнем и съседната статия от Т.Г. става ясно колко излишна е публикацията на брошура ТВОРЧЕСКИЙ ИНДУСТРИяЛЕЦ, щом
   ДНЕСКА ГО ИМА – УТРЕ ГО НеМА.
   Мутрите – ВЪН!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина