Кой е Александър Паталенски?

Актуално Криминале Новини Темида
Александър Паталенски

49-годишния мъж, арестуван след екшън в двора на КАТ-Пловдив, застава пред съда за определяне на мярка за неотклонение

Районен съд-Пловдив ще заседава днес по обяд, за да определи мярката за неотклонение на 49-годишния Александър Паталенски.

Мъжът бе зрелищно арестуван с прокурорско постановление за 72 часа пред КАТ в града под тепетата, след като катастрофира в каменни кашпи и оградни пана, а полицай разби стъклото на автомобила му с камък и го измъкна от колата.

През това време Паталенски крещеше, че иска да сложи край на живота си. Драг тестът при ареста отчете наличие на амфетамини, а той пожела да даде кръвна проба.

Кой е Александър Паталенски?

Пловдивчанин, завършил Образцова математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“. Има висше образование, дипломирал се в Технически университет – София. 49-годишния мъж има два брака и два развода. Твърди се, че има школа за индийски танци. Самият той се представя като IT специалист, хардуерен инженер, музикален продуцент и изобретател. Според свидетели, злоупотребява с наркотични субстанции от различни видове години наред.

В масивите на МВР има данни за общо над 100 акта и фиша за нарушение на Закона за движение по пътищата. Повечето от тях за превишена скорост. От 2001 до 2022 има 63 акта, връчени са му били и 47 фиша.

Паталенски е осъждан за шофиране след алкохол в началото на тази годината и е с отнета книжка.

Районната прокуратура в Пловдив го привлече като обвиняем за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – амфетамини, противозаконно е попречил на орган на власт – полицейски служител, да изпълни служебните си задължения. Също така е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган  на властта и е извършено при управление на моторно превозно средство.

За тези престъпления го очакват 5 години затвор и отнемане на свидетелството.

От обвинението настояват за постоянен арест.

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Кой е Александър Паталенски?

  1. Дрогата му е изпила мозъка и е станал асоциална личност. Такива са опасни за обществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.